Döviz Bürosunda Düşen Parayı Çalan Çocuk Yakalandı

12 Şubat 2023 tarihinde, İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan bir döviz bürosunun önünde dikkat çekici bir olay gerçekleşti. 28 yaşındaki N.B., elindeki parayı döviz bürosuna giderek 1530 dolara dönüştürdü. İşlemini tamamladıktan sonra, döviz bürosundan çıkan N.B., dolarlarını düştü. O an, döviz bürosunun önünde bekleyen bir kişi tarafından paranın alındığını ve cebine konduğunu görecekti. Banka işlemlerini gerçekleştirmek üzere gittiğinde, paralarının kendisinde olmadığını fark etti.
N.B. yaşanan durum üzerine hemen döviz bürosuna geri döndü. Burada, güvenlik kameralarının incelemesi yapıldı ve yerde bulunan dolarları gören bir kişinin eğilerek alıp cebine koyduğu tespit edildi. Bu kişi daha sonra Hürriyet Sokak’a girerek kayıplara karıştığı belirlendi. N.B. olayın ardından durumu polise bildirdi ve şikayetçi oldu. Hemen ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri olaya el koyarak soruşturma başlattı.
Polis ekipleri, Kent Güvenlik Sistemi kameraları ve çevredeki beş farklı iş yerine ait toplam 36 saatlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan detaylı çalışmaların ardından, olayın faali olarak tespit edilen A.R.D. isimli yaşı küçük şahıs, 900 dolarla birlikte yakalandı. Şüphelinin elinde ele geçirilen bu 900 dolar, N.B.’ye iade edildi. Fakat, şüphelinin olay sırasında harcadığı 630 dolara ne olduğu henüz netleşmiş değil.
N.B.’nin yaşadığı olay, birçok güvenlik ve para transferi konusunda dikkat çekmeleri sağladı. Bu tür dolandırıcılık ve hırsızlık vakalarının önlenmesi noktasında ne gibi tedbirlerin alınacağı merak konusu oldu. N.B.’nin paralarını kaybetmesi, özellikle güvenli alışveriş yapmak isteyen kişiler için bir uyarı niteliği taşıyor. Özellikle halk arasında döviz bürolarının güvenliğiyle ilgili kuşkular arttı.
Olayla ilgili soruşturma süreci devam etmekte olup, A.R.D.’nin emniyetteki işlemlerinin ilerleyen günlerde nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor. Güvenlik güçleri, bu tür olayların önlenmesi ve suçluların yakalanması için çalışmalarını sürdürmektedir. Paranın eski sahibine teslim edilmesinin ardından, döviz bürosunun güvenlik önlemleri ile ilgili ne tür önlemler alacağı da dikkat çekmektedir. Sonuç olarak, N.B. yaşanan olaydan oldukça rahatsızlık duyarken, diğer vatandaşların da benzer durumlarla karşılaşmamaları için dikkatli olmaları gerektiği vurgulanmakta.