Gündem

İstanbul’da 52 kişi gözaltına alındı! Kumpas mı?

Sabah saatlerinde İstanbul merkezli olarak on ilde düzenlenen operasyonlar sonucunda, 52 kişi gözaltına alındı. Bu operasyonlar, HDK (Halkların Demokratik Kongresi) yapılanmasına yönelik olarak gerçekleştirildi ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından duyuruldu.

Gözaltına alınan kişiler arasında önemli siyasiler ve sanatçılar yer almakta. EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, DEM Parti MYK üyesi Mehmet Saltoğlu, SYKP PM üyeleri Halit Elçi ve Ahmet Saymadi, Yeşil Sol Parti MYK üyesi Naci Sönmez, yanı sıra gazeteciler Yıldız Tar, Elif Akgül, Ercüment Akdeniz ve sanatçı Pınar Aydınlar da bulunuyor. Bu kişiler, gözaltına alınanların kapsamlı bir politikanın parçası olduklarını gösteriyor.

EMEP’li Bayhan: Altı bin kişiyi kapsayan bir soruşturma olduğunu öğrendik

Emek Partisi (EMEP) İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bayhan, İstanbul merkezli gerçekleşen bu gözaltıların, çok daha geniş bir soruşturmanın başlangıcı olabileceğini belirterek, “Altı bin civarında kişiyi kapsayan bir HDK davası ve HDK soruşturma süreci olduğunun bilgisini öğrendik. Bunun bin altı yüzü İstanbul’da yaşayan yurttaşlarımızı oluşturuyor” şeklinde konuştu.

Bayhan, gözaltılara karşı sert bir şekilde tepki gösterdi. Türkiye’deki siyasi ortamı değerlendiren Bayhan, yürütülen operasyonların, Saray iktidarı ve Cumhur İttifakı tarafından gerçekleştirilen iç cephe operasyonları olduğunu ifade ederek, “Artık iki Türkiye gerçeğiyle karşı karşıyayız.” dedi.

‘Kumpas soruşturması derhal son bulmalı’

Bayhan, sözlerine devam ederek gözaltıların sebeplerini sorguladı ve bu sürecin demokratik haklara sahip çıkan bireylerin ve grupların susturulmasına yönelik bir girişim olduğunu belirtti. “Birisi, sizlerin gerici faşist bir rejim inşa etme amacıyla sürdürdüğünüz bu antidemokratik uygulamalardır.” diyen Bayhan, grev yasakları, gözaltılar ve kumpas operasyonlarının, mevcut siyasi iktidarın uygulamaları olduğunu ifade etti.

Bayhan’ın konuşmasında, “Bu Türkiye, emeğine, alın terine demokratik hak ve özgürlüklere sahip çıkan; ezilen, sömürülen halk kitlelerinin Türkiye’si olacaktır.” ifadesi dikkat çekiyor. Bu bağlamda, gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu ve mevcut kumpas soruşturmasının derhal son bulması gerektiğini vurguladı.

Sonuç olarak, İstanbul’daki operasyonlar ve gözaltılar, Türkiye’deki siyasi atmosferin ne denli gergin olduğunu ve muhalif gruplara yönelik uygulamaların arttığını göstermektedir. EMEP’li İskender Bayhan gibi muhalefet temsilcileri, bu duruma karşı seslerini yükseltmekte ve halkın demokratik haklarına sahip çıkma mücadelesini sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu