Gezi Direnişinin Onurlu Yol Arkadaşları!

Dr. Ayşe YILDIRIM – AKP İstanbul Milletvekili Grup Başkanvekili
Gezi’nin cesur yol arkadaşları, adaleti, özgürlüğü ve demokrasiyi karanlığın içinde arayan sizlere sesleniyorum.
Sizleri ve ailelerinizi özgürlüğe kavuşturmak için umudumuzu her geçen gün bitmeden sürdürüyoruz. Dışarıda ve içeride zorluklarla karşı karşıya olsak da umudumuz ve hedefimiz hep aynı. İçerideki durumun zorluğunu unutmadan mücadelemizi sürdürüyoruz. Keşke daha fazlasını yapabilsek, keşke zor günleri hızla sonlandırabilsek…
Üzerimize giydirilmeye çalışılan çirkin hükmü bir an önce reddetmek için çaba sarf ediyoruz. Bu süreç uzadıkça sorumluluğumuz artıyor. Ancak bu yük bizim için bir onur ve gurur kaynağı.
Her nerede olursak, kiminle konuşursak, hangi davada veya hak arayışında yer alırsak sizlerin adını duyuyor, size selam gönderiyorlar. Bu anlarda 11 yıl önce Gezi’de ekilen umudu nasıl büyüttüğümüzü anlıyoruz.
Gezi, adalet arayışının en zarif halidir. Gezi’yi bahane ederek hapse atanların en büyük korkusu sizsiniz. İktidarın beceriksizliğinden kaynaklanan felaketlerde ve adalet arayışında herkesin yanında olan siz, Anayasa’yı hiçe sayan uygulamalara karşı koydunuz. Vicdanların sesini duyuran siz oldunuz.
İyilik ve kötülük arasında bir savaş haline gelen her şeyde Gezi’de yaşananlar, toplumun verdiği 31 Mart seçimlerinde cevabını aldı.
Daha okul kitaplarında yazılan bir gerçek vardı; “Saray, halktan kopuk bir şekilde yaşıyor” diye… Bu mantığı anlamadığımızda acı bir gülümseme oluşuyor.
Bu satırları okurken, Meclis’te Can Atalay’ın milletvekilliğinin geri verilmesi için mücadelemize devam ediyor olacağız. Adaleti, cinayetleri, terör örgütlerini ve yolsuzlukları dokunulmazlık kisvesi altına saklayanlar, Gezi’den korkuyorlar. Tüm kötülüklere mantık yükleyerek çaresizce davranıyorlar.
İçerideki kırılgan durumun farkındayım. Ancak benim de sizinle desteğe ihtiyacım var. Tüm ülkenin ve destek veren herkesin ihtiyacı var. Yurdun dört bir yanında “Gezi tutsakları neden içeride?” diye soruluyor. Bu soru yürekleri sızlatıyor.
Sayınızın arttığını biliyor musunuz? O kötülüklere ses çıkarmayanlar da dahil herkesi etkilediniz. Cesaretinizle korkuları yıktınız.
Gezi’nin umuduyla, her yaratılan enkazın altından çıkarak birbirimize ışık tutuyoruz. Gezi Parkı’nda, tüm acıları geride bırakarak yeniden buluşacağımız günü sabırsızlıkla bekliyorum.