Galatasaray’dan TFF’ye Sert Açıklamalar!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, A Spor’a yaptığı açıklamalarda önemli konulara değindi. Özbek, özellikle geçmiş yönetimle ilgili rahatsızlıklarını dile getirirken, Ali Büyükekşi ile ilgili memnuniyetsizliklerini belirtti ve İbrahim Hacıosmanoğlu’na verdikleri desteğin ardındaki sebepleri sıraladı. Özbek, “Geçmişteki yönetimin Galatasaray ile olan ilişkilerinden duyduğumuz rahatsızlık sürmekte. Hacıosmanoğlu’nun vaatlerinin yerine gelmediğini görmekteyiz” diyerek mevcut durumu eleştirdi.
Özbek’in açıklamalarında ayrıca, Galatasaray formasının üzerinden geçen bir reklam konusunda Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) yazı gönderdiklerini aktardı. TFF’den gelen olumsuz yanıt üzerine tartışmaların yeniden alevlendiğini belirten Özbek, konunun yargıya taşındığını ve yargıdan takipsizlik kararı çıktığını ifade etti. Özbek, rakip kulüp başkanının durumu küçümseyerek “Ne hikmetse yargı takipsizlik kararı verdi” söyleminin ardından, bu sözlerin sadece rakibin ağzından düşebileceği yorumunu yaptı.
Rüya ve Rövanşist Yaklaşım
Özbek, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk‘un bir hakeme ‘bir daha burada maç yönetemezsin’ demesi sonucu TFF tarafından sevk edilmesini ve para cezası almanın ardından Tahkim Kurulu tarafından cezanın kaldırılmasını değerlendirdi. TFF Başkanının daha sonrasında hakemi Okan Buruk’un maçına atayıp atamamakla ilgili tutumunu eleştiren Özbek, “Bir TFF Başkanı böyle intikamcı bir yaklaşım içerisinde olabilir mi?” diyerek tepkisini gösterdi.
Ayrıca, TFF’ye yazı yazarak Perşembe günü oynadıkları bir Avrupa maçı sonrası pazar günü oynayan rakipleriyle aynı takvimde oynamak istediklerini belirten Özbek, bu talebin iletilmesinin ardından valilik nedeniyle maçın yapılmaması gerektiğine dair yanıt aldıklarını vurguladı. Bu durumda Eyüpspor ile konuştuklarında yayıncı kuruluşun istemediği cevabının geldiğini de sözlerine ekledi. Özbek, bu tür uygulamaların Galatasaray’ın başarısını etkilediğini savundu ve buna karşı çıkacağını belirtti.
Emek ve Başarıya Saygı
Dursun Özbek, hayat hikayesini paylaşarak Galatasaray’a olan bağlılığını vurguladı. 1950’li yıllarda Şebinkarahisar‘da doğduğunu, erken yaşta aile reisi olduğunu ve çocuk yaşta ticaret yapmaya başladığını anlattı. Özbek, yaşadığı zorlukların kendisini bu noktaya getirdiğini ifade ederken, “Kimsenin hakkına göz dikmedim. Galatasaray’ın hakkına, başarısına, puanlarına göz dikenlerin gözünü çıkarırım!” diyerek tehditkar bir üslupla kendi duruşunu net bir şekilde ifade etti.
Son olarak, Galatasaray’ın sahadaki performansını etkilemeye çalışanların bu çabası karşısında taviz vermeyeceğini belirtirken, “Emeğime kimsenin el sürmesine müsaade etmeyeceğim” diyerek kulübü koruma konusundaki kararlılığını yineledi. Özbek, camia içindeki birlikteliği de ön planda tutarak, verilen emeklere saygı duyulmasının önemine vurgu yaptı.