Gündem

Sakarya, Dünya Bisiklet Şampiyonası’na Hazır!

UCI Eliminatör Dünya Kupası Sakarya’da Düzenlenecek

Ahmet ERDEM/SERDİVAN(Sakarya) (DHA) – Sakarya, dünyanın en iyi bisikletçilerinin katılacağı UCI Eliminatör Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak. Tanıtımı yapılan bu organizasyon, Serdivan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Geceye damgasını vuran ışık gösterileri, ünlü piyanist Yücel Arzen’in konseri ve motosiklet ile bisiklet gösterileri, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası, 21-22 Haziran tarihlerinde; UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Kupası ise 28-29 Haziran tarihlerinde Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde gerçekleşecek. Bu dev organizasyonlar, Sakarya’nın uluslararası düzeyde tanıtımına büyük katkılar sağlayacak.

Müftüoğlu: Atılan Tohumların Karşılığını Alıyoruz

Tanıtım töreninde söz alan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, bu gecede yaşadığı mutluluğu ifade ederek, “Yıllar önce Sakarya’ya bisikletle ilgili atılan tohumların bugün karşılığını alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bisiklet ailemize verdiği destek dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.

Sakarya Şehri Daima Öne Çıkıyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise, Sakarya’nın bisiklet şehri kimliğini kazanmasında güçlü ulaşım alt yapısı ve gelişmiş tesislerin önemli rol oynadığını belirtti. Alemdar, “Sporun, bisikletin ve kardeşliğin kenti, başarılarla dolu geçmişiyle geleceğe emin adımlarla taşıyan bir şehirdesiniz. Bugüne kadar 5 büyük organizasyona ev sahipliği yaptık ve şimdi 6’ncıya hazırlanıyoruz. Haziran ayında gerçekleştireceğimiz bu iki büyük organizasyona Türkiye’deki ve dünyadaki tüm sporseverleri bekliyoruz” dedi.

Dünyaya İlham Olmaya Devam Ediyor

UCI adına konuşan City Mountain Bike CEO’su Kristoph Bruyneel, “Burada olmak benim için çok gurur verici. Haziranda büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacaksınız. Bu organizasyonların yapısı gereği kolay olmadığını biliyorum. Bu cesaret ister. Sayın Başkan Yusuf Alemdar, liderliğiniz ve cesaretiniz için teşekkür ederim. Bu yatırımlar dünyaya büyük ilham oluyor” diye konuştu.

Geceye Renk Katan Performanslar

Tanıtım programında ünlü piyanist Yücel Arzen, vatan şairi Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerinden beslenen eserleri seslendirdi. Gece boyunca bisiklet şovları, halk oyunları, akrobasi, dans ve ses gösterileri yapıldı. Ayrıca programa katılanlar arasında yapılan bir çekilişle 54 kişiye bisiklet hediye edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu