Spor

Trabzonspor, Adana Demirspor’u 5-0 yendi!

Trabzonspor, Adana Demirspor’u 5-0 Yenerek Dominasyon Kurdu

2023 yılında, Papara Park‘ta yapılan karşılaşmada Trabzonspor, Adana Demirspor’u 5-0 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti. Maçın başlama düdüğü ile birlikte Trabzonspor, hızla ataklar yapmaya başladı ve 3’üncü dakikada öne geçti. Cihan Çanak ile duvar pası yapan Cham, ceza sahasında topla buluşarak şutunu çekti ve ağları sarstı: 1-0. Bu golle Trabzonspor, maça hızlı bir başlangıç yaptı.

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında, 30’uncu dakikada Cham’ın kullandığı serbest vuruş, kalenin üzerinden auta çıktı. Ardından 41’inci dakikada, Ali Yavuz Kol’un ortasında Yusuf Sarı’nın şık vuruşunu kaleci Uğurcan Çakır kurtardı. İlk yarı bu fırsatlarla sona erdi ve Trabzonspor 1-0’lık avantajıyla soyunma odasına gitti.

İkinci yarıya hızlı başlayan Trabzonspor, 50’nci dakikada farkı 2’ye çıkardı. Cham’ın ceza sahası dışından şutu savunmadan sekti ve top Banza’nın önünde kaldı. Banza, bu fırsatı değerlendirerek topu ağlarla buluşturdu: 2-0. 54’üncü dakikada ise Cham’ın pasına gelişine vuran Banza, skoru 3-0’a taşıdı. Trabzonspor, rakibine karşı üstünlüğünü artırmaya devam etti.

Maçın 77’inci dakikasında, Enis Destan ceza sahası dışından bir vuruş yapmayı denedi ama top az farkla auta gitti. Ancak hemen 78’inci dakikada, Enis Destan’ın ortasında ceza sahasında bulunan Cham, şutunu çekerek skoru 4-0 yaptı. Son olarak 85’inci dakikada, Arif Boşluk’un yaptığı ortada Cham, düzgün bir vuruşla topu bir kez daha ağlara gönderdi ve bu golle hat-trick yapmayı başardı: 5-0. Maç, bu skorla tamamlandı.

Güneş’ten Kadroda Büyük Değişiklik

Trabzonspor’un teknik direktörü Şenol Güneş, 3-1 mağlup oldukları Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından ilk 11’de 7 değişikliğe gitti. Malheiro, Denswil, Eren, Lundstram, Okay Yokuşlu, Enis Destan ve Ozan Tufan, yedek kulübesinde oturdu. Bu isimlerin yerlerine ise Hüseyin Türkmen, Batagov, Serkan Asan, Cham, Umut Güneş, Cihan Çanak ve Arif Boşluk ilk 11’de forma giydi.

İlk Kez İlk 11’de Görev Alan Futbolcular

Maçta dikkat çeken bir diğer nokta ise, Serkan Asan, Hüseyin Türkmen, Arif Boşluk ve Batagov’un Trabzonspor formasıyla ilk kez bir resmi maçta ilk 11’de görev almasıydı. Bu durum, Trabzonspor’un genç ve dinamik bir kadro oluşturmaya yönelik çalıştığını gösteriyor.

Tribünlerin Durumu ve Taraftar İlgisi

Öte yandan, Trabzonspor taraftarı maça beklenen ilgi göstermedi. Bazı tribünler cezalı olduğu için boş kalırken, genel olarak tribünlerin büyük çoğunluğu da boş durumda kaldı. Konuk ekip Adana Demirspor taraftarları için ayrılan bölüm de az sayıda destekçiyle doldu.

Cham’ın Göz Dolduran Performansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu