Türkiye-Macaristan Maçı İçin Hazırlıklar Başladı!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Ceyhun Kazancı, A Milli Futbol Takımı’nın Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve Macaristan Teknik Direktörü Marco Rossi, 2023 yılının Ekim ayında İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirilen UEFA Uluslar Ligi play-off kurasının ardından yaptıkları değerlendirmeleri paylaştılar. TFF’nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamalarda, takımın durumu ve rakiplerin özellikleri hakkında önemli bilgiler verildi.
Vincenzo Montella, kura çekiminin ardından yaptığı açıklamada, bu seviyedeki tüm takımların güçlü olduğunu vurguladı ve “A Ligi’ne çıkma hedefimiz doğrultusunda, rakip fark etmeyecek. Karşılaşacağımız rakip, sıkı şekilde rekabet edebileceğimiz bir takım. Bu yıl mart ayında Macaristan ile özel bir maç oynamıştık. Hem biz hem de onlar birbirimizi tanıyoruz. Macaristan, uzun bir süre boyunca aynı İtalyan teknik adamla çalışıyor. Bu nedenle tecrübeli ve iyi bir takımla eşleştiğimizi söyleyebilirim. Oyuncularımızın yeteneklerinin farkındayız. İki maçlık seride doğru bir konsantrasyonla oynayarak A Ligi’ne giden takım olmak istiyoruz” dedi.
CEYHUN KAZANCI: RESMİ MAÇLARIN HAVASI FARKLI
Ceyhun Kazancı, kura çekimiyle ilgili olarak muhtemel rakiplerin dengeli olduğunu belirtti. “Hangi rakibi çektiğimizin çok önemi yok. Macaristan, grubunda hem iç sahada Almanya hem de Hollanda ile puan aldı ve yalnızca Bosna-Hersek’e karşı galibiyet elde etti. İki İtalyan teknik adamın karşı karşıya geleceği ilginç bir mücadele olacak. Yakın zamanda Macaristan ile özel bir müsabaka oynamıştık ancak resmi maçların havası her zaman farklı olur. Bu tür hedef maçlarda oyuncularımıza bir kat daha güveniyoruz. A Ligi’ne ulaşacağımız konusunda inançlıyız” ifadelerini kullandı.
ROSSI: KAÇINMAK İSTEDİĞİM ÜLKE TÜRKİYEYDİ
Macaristan Teknik Direktörü Marco Rossi, kura sonuçlarının kendileri açısından şanslı olmadığını belirtti. “Türkiye, benim kurada kaçınmak istediğim tek ülkeydi, çünkü takımın gücünü ve değerli futbolcularını biliyorum. Ayrıca Türkiye’de bir deplasman maçı oynamanın zorluğunu da biliyorum. Oynayacağımız maç, oldukça sıcak bir atmosferde geçecek” şeklinde konuştu.