Dünya Bankası’ndan Büyük Müjde: 30 Milyar Dolar Ek Finansman!

Dünya Bankası, asgari öz kaynak-kredi oranını yüzde 19’dan yüzde 18’e düşürerek 30 milyar dolar ek finansman sağlayacak. Hizmet verilen ülkelerin borçlarının daha kolay geri ödenebilmesi için bazı ücretlerin kaldırılacağı ve küçük ülkelere verilen krediler için daha az ücret alınacağı açıklandı.
Bu adımların bir araya gelmesiyle Dünya Bankası kredilerinin alınmasının daha kolay hale geleceği ve geri ödemenin daha ucuz olacağı belirtildi. Ayrıca, önceki reformlarının yeni adımlarla birleşmesi durumunda 10 yıl içinde 150 milyar dolardan fazla ek finansmana olanak sağlayabileceği ifade edildi.
Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, yeni finansal önlemlerin kredi verme kapasitelerini artıracağını belirtirken, bu adımların önceki reformlarla birleşerek önemli bir destek sağlayacağını vurguladı.