Mahruki’nin Duruşması: Tahliye Edildi, Süreç Devam Ediyor

Eski Akut Başkanı olarak tanınan Nasuh Mahruki, sosyal medya üzerinden kullandığı ifadeler nedeniyle 20 Kasım 2023 tarihinde tutuklanmıştı. Mahruki, halkı yanıltıcı bilgi yayma suçlamasıyla karşı karşıya kalırken, bu suçun cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası olabiliyor. İddianame İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmeden önce, tutukluluk haline itiraz edildi. Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi, Mahruki’nin tahliye edilmesine karar verdi. Mahruki’nin ilk duruşması, 13 Ocak 2025 tarihinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda gerçekleştirilecekti.

’36 DAKİKA İÇİNDE TUTUKLAMA YÖNÜNDE YAKALAMA KARARI VERİLMİŞ’
Duruşmada Nasuh Mahruki, kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili savunma yaptı. Mahruki, “İşletmemden elde ettiğim gelir 100 bin lira. Bana isnat edilen suç, yanıltıcı bilgiyi kasten yaymak. Paylaşımlarım için cevap hakkı verilmediği gibi, 36 dakika içinde tutuklama kararı çıkıyor. Sivil polisler evime gelerek çocuklarımı korkutuyorlar. Bir insanın durumunu sorgulamak bu kadar basit olmamalı. 16 gün boyunca tutuklu kaldım ve soruşturma savcısı benden bir tek soru bile sormadı. Her şey bir anda oldu” dedi.
Mahruki savunmasını sürdürerek, “Benim halk la özel bir bağım var. Ülkemizin bayrağını ilk defa en yükseklere çıkaran benim. Asla milletime yalan söylemem. Bunu herkes bilir. Geçtiğimiz günlerde bir uyuşturucu bağımlısı çocuğun, bir taksiciye saldırıp bıçakladığı olaydan sonra o kişi serbest kaldı. Benim suçlandığım durum bu mu?” şeklinde endişelerini dile getirdi.

‘PAYLAŞIMLARIMIN YALAN OLDUĞU SÖYLENİYORSA KANITLARIM’
Nasuh Mahruki, yaptığı paylaşımlardan herhangi birinin yalan olduğunun iddia edilmesi durumunda, bunu kanıtlayacağını söyledi. “Ben asla Türk milletine yalan söylemeyecek bir insan değilim. Beraat talep ediyorum. Açıklamalarımın amacı, elektronik oylamanın güvenli olmadığına dair endişelerimi bildirmektir. Bu tür sistemler birçok yerde kullanılmamaktadır. Anlaşmazlık durumunda verilerin incelenmesi ve kullanımı belirsizdir.” ifadelerini kullandı.
‘ÜMİT ÖZDAĞ’IN DİNLENMESİNİ İSTİYORUM’
Mahruki, ayrıca Profesör Doktor Ümit Özdağ’ın tanık olarak dinlenmesini istedi. Mahruki, “Ben ülkemin en güvenilir liderlerinden biriydim. Paylaşımlarıma dayanarak pek çok araştırmalar yapıldı, kitaplar yazıldı. Bu