Ekonomi

CHP’den Kredi Kartı Borçlarına Çözüm Paketi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, parti genel merkezinde düzenlemiş olduğu bir basın toplantısında CHP Ekonomi Heyeti olarak geçtiğimiz hafta Gaziantep, Kahramanmaraş ve Malatya illerine yaptıkları ziyaretlere dair bilgiler paylaştı. Bu ziyaretler sırasında iş insanları, emek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, çiftçiler, esnaf, emekliler ve işçilerle bir araya geldiklerini belirtirken, bölgedeki ekonomik sorunların çözümü için çeşitli taleplerin olduğunu vurguladı.

Karatepe, deprem bölgesinde yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, vergisel düzenlemelerle ilgili sorunların acil çözüm beklediğini ifade etti. Ayrıca, mevcut mücbir sebep uygulamasının en az üç yıl süreyle uzatılmasının şart olduğunu savundu. “30 Kasım’da sona erecek ‘mücbir sebep’ süresinin uzatılması talebi, bölgedeki tüm kesimlerce dile getiriliyor,” açıklamasında bulundu.

KREDİ KARTI BORCU OLANLAR İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Karatepe, kredi kartı borçlarını ödemekte zorluk çeken vatandaşlar için CHP’nin çözüm önerilerini de detaylandırdı. Öncelikle, iktidara geldiklerinde 10 bin liraya kadar kredi kartı borcu olan ve bu nedenle takibe düşen tüm vatandaşların borçlarının kamu kaynaklarıyla ödeneceğini belirtti.

Bunun yanı sıra, 50 bin liraya kadar kredi kartı borcu olan vatandaşlar için üç yıl boyunca faizsiz bir yeniden yapılandırma imkanı sağlamayı planladıklarını ifade etti. Bu durumun, bankaların alacak olduğu faizlerin kamu bütçesi tarafından karşılanacağı anlamına geldiğini belirtti. Ayrıca, 50 ila 100 bin lira arasındaki kredi kartı borçlarının da benzer şekilde üç yıl boyunca yeniden yapılandırılacağını ve bu borçların faizinin yarısının vatandaş tarafından, diğer yarısının ise kamu tarafından üstlenileceğini sözlerine ekledi.

Karatepe, 100 bin ile 250 bin lira arasında kredi kartı borcu olan vatandaşlar için de aynı şekilde üç yıllık bir yeniden yapılandırma süresi önerdiklerini açıkladı. Bu düzenlemeyle birlikte, ödenecek faizin üçte birinin kamu tarafından, geri kalanının ise vatandaş tarafından karşılanacağını ifade etti. Bu kapsamda uygulanacak politikaların, hem borç yükünü hafifleteceği hem de ekonomik istikrarı sağlayacağı hedeflendiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu