Gündem

6 Yaşındaki Kızın Katilinin Yargılanma Süreci Başladı

İstanbul’un Şişli ilçesindeki Feriköy Mezarlığı’nda, 31 Ekim tarihinde 6 yaşındaki Şirin Elmas Hanilçi’ye cinsel istismarda bulunarak katlettiği iddiasıyla kağıt toplayıcısı Mustafa Örün hakkında dava açıldı. Olay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede detaylı bir şekilde yer aldı.

İddianamede, Şirin Elmas Hanilçi’nin annesi Yeter Hanilçi ve kardeşleriyle birlikte 31 Ekim günü babaannesinin evine gittiği bilgisi verildi. Aynı gün saat 15:30 sularında, Şirin’in annesi ile babaannesi ve dedesi, çocukları evde bırakarak fatura ödemek için dışarıya çıktılar. Anne Yeter Hanilçi’nin “Sen gelme, halanın kızıyla oyna, ben geleceğim” diyerek Şirin’i yanlarına almadığı ifade edildi.

İddianamede, Şirin’in büyükleri gittikten sonra iki kardeşiyle dışarı çıkıp, bir süre sonra gözden kaybolduğu belirtiliyor. Şirin’in kardeşlerinden Hiranur Hanilçi, Şirin’in evin önünde oyuncaklarla oynarken bir anda kaybolduğunu ifade etti. Olay günü saat 16:35 sularında Şirin’in yalnız başına Avukat Caddesi’nden Ülker Sokak’a, oradan da Poyraz 1 Sokak’a girdiği, bu sokağın girişinde sanık Mustafa Örün’ün hurda toplama aracıyla yanına yaklaştığı ifade edildi.

Sanık, Şirin’in yanına geldi

İddianamede, sanık Örün’ün Şirin’le sohbet ederek yürüdükleri, çöp konteynerlerinin yanında durup kağıt topladığı ve saat 16:45’te Poyraz 1 Sokak ile Hasret Caddesi kesişiminde Feriköy Mezarlığı’na yöneldikleri anlatıldı. Örün, Şirin’i mezarlığın girişine yakın, tenha bir alana götürerek cinsel istismara maruz bırakmak üzere önce ağzına eşarp sokmuş, ardından da sesi çıkmasın diye engellemişti.

Sanığın ifadesine göre, Şirin ondan kurtulmak için çaba sarf etmesine rağmen başarılı olamamış ve cinsel istismara maruz kalmıştır. Olaydan sonra, delilleri gizlemek amacıyla Şirin’i öldürmeye karar verdiği, ağzındaki eşarbı çıkararak boğazına doladığı tespitinde bulunuldu. Sanığın, Şirin’in ölümüyle birlikte onu giydirip iki mezar arasına yatırarak üzerini otlarla örttüğü bilgisi de iddianamede yer aldı.

Şirin boğularak öldürülmüş

Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesi’nin raporuna göre, Şirin’in vücudunda ve dış genital organlarında travmatik bulgular olduğuna ve ölümünün boğulma nedeniyle oksijensiz kalmaktan kaynaklandığına dikkat çekildi. Sanık Mustafa Örün, gözaltına alındıktan sonra “Feriköy’de kağıt toplarken karşılaştığım küçük kız 100 lira istedi. Yanımda para yok dedim ve yürümeye devam ettim” şeklinde ifadesini verdi.

İfadesinde suçunu itiraf etti

Örün, mezarlıkta Şirin’in ısrarla para istemesi üzerine sinirlendiğini ve çocuğa cinsel istismarda bulunduğunu itiraf etti. İfadesinde, “Kız çocuğunu, cinsel saldırıda bulunduğumu ailesine söyleyeceğinden endişelendiğim için öldürmeye karar verdim” dedi. Gözaltına alındıktan sonra Şirin’in bulunabileceği yeri polise gösterdiği bilgisi de kaydedildi.

Ağırlaştırılmış müebbet istendi

İddianamede, sanık Örün’ün bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak ya da yakalanmamak amacıyla çocuğa karşı kasten öldürme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu