Dünya

Lüks Hayatın Bedeli: Tayland’da Cehennem Günleri!

Sosyal medya platformları üzerinden devlet yardımları sayesinde lüks bir yaşam sürdüğünü iddia eden Ellis Matthews, bu suçlamalar sonucunda oğlu ile birlikte Tayland hapishanesine gönderildi. Kendisine burada fare eti yedirilerek işkence yapıldığını öne süren Matthews, İngiltere’ye geri dönmek istemediğini, bunun yerine Türkiye ya da Kamboçya cezaevlerine gönderilmek istediğini duyurdu.

FARE ETİ YEDİRİP İŞKENCE EDİYORLAR

Suçlamaları kesin bir dille reddeden sosyal medya fenomeni öncelikle Tayland’da bulunduğu süre zarfında Birleşik Krallık’tan hiçbir maddi yardım almadığını belirtti. Matthews, takipçi kazanmak amacıyla yalan beyanlarda bulunduğunu ifade ederken, hapiste geçirdiği süreyi ‘cehennem’ olarak tanımladı. Hapishanedeki kötü şartlar altında yaşadığını ve kendisine çeşitli yöntemlerle eziyet edildiğini iddia eden Matthews, özellikle fare eti yedirildiğini öne sürdü. Oğluyla birlikte hapiste olan Matthews, sürekli olarak böcekler tarafından ısırıldıklarını ve cezaevi alanında birçok farenin dolaştığını da sözlerine ekledi.

TÜRKİYE’YE GÖNDERMELERİNİ İSTİYOR

Sınır dışı edilmesi beklenen kadın, geri gönderildiğinde çocuğunun kendisinden alınacağı korkusunu taşıyor. Bu nedenle, İngiltere’ye geri dönmek yerine Türkiye veya Kamboçya’nın kendisi için daha uygun bir seçenek olduğuna inanıyor. Matthews, bu yeni yerlerde kendisi ve oğlu için daha iyi bir yaşam umuduyla cesurca bir başkaldırı gösteriyor. Bu tür bir işleyişin özgürlük arayışından çok daha fazlası olduğunu, yaşadığı durum ile ilgili medyada yayımlananların sadece kendi görüşünü yansıttığını iddia ediyor. Bu durumda nasıl bir yol çizeceği ve gelecek için hangi adımları atacağı ise merak konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu