Gündem

Palmiye Sitesi Davasında Gerilim Dolu Duruşma!

Kahramanmaraş’ta yaşanan büyük depremler sonrasında yıkılan Palmiye Sitesi ile ilgili dava süreci devam ediyor. Bu davada, 150 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan olayda, 1’i tutuklu olmak üzere toplamda 3 sanık hakkında ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçlamasıyla 22 yıl 6 ay kadar hapis cezası istenmektedir. Dava, 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olup, duruşmaya tutuksuz sanık jeoloji mühendisi Ömer Tarakçıoğlu (55) katılmıştır. Tutuklu sanık müteahhit Ali Babaoğlu, mahkemeye cezaevinden SEGBİS sistemiyle bağlanmışken, firari sanık Hacı Mehmet Ersoy (81) ise mahkemeye katılmamıştır.

Müştekilerden Redd-i Heyet Dilekçesi

Duruşmanın başında, mahkeme başkanı, müştekiler ve avukatları tarafından reddi heyet dilekçesi sunulduğunu bildirmiştir. Müştekiler, söz konusu heyetin tarafsız olmadığını ve sanıkların serbest bırakılmasının istemiyle dilekçelerini sunmuşlardır.

Soru İşaretleriyle Dolu Bir Tahliye

Sitede yakınlarını kaybeden ve yaşanan durumu protesto eden Semra Dinçtürk, Hacı Mehmet Ersoy’un 26 Aralık 2024’te tutuklandığını, fakat 17 Ocak’ta aldığı sağlık raporuyla tahliye edildiğini vurgulamıştır. Dinçtürk, “Kendi ihtiyaçlarını bile göremeyen bir sanık nasıl kaçar?” diyerek durumu sorgulamıştır. Durumun ciddiyetine dikkat çekmek adına, heyetle birlikte reddidir talebinde bulunmuştur.

Mahkeme Tarafından Sağlanan Raporların Şüpheli Olduğu İddiası

Bir diğer müşteki İrem Türkmener Karslı, nasıl alındığı belli olmayan bir sağlık raporu sonucunda Hacı Mehmet Ersoy’un tahliye edildiğini, dolayısıyla mahkemenin tarafını seçtiği hissine kapıldığını belirtmiştir. Karslı, mevcut raporun yeterince açıklayıcı olmadığını ifade ederek, gerekli tüm test sonuçlarını görmek istemiştir.

Müştekilerin Acıları ve Yetkililerin Tutumu

Enkazdan 17 saat sonra çıkarılan Emine Özcan, sanık Hacı Mehmet Ersoy’un demans teşhisi almasının saçmalığını ileri sürerek, “Ben rapor alamadım ama o demans olmadan aldı.” demiştir. Ciddi yaralar almasına rağmen, mahkeme süreçlerinin nasıl işlediği konusunda derin bir hayal kırıklığı yaşadığını dile getirmiştir. Bütün bu yaşananların ardından, tarafsızlığı yitirmiş bir mahkeme sürecine katılmış olmaktan duyduğu üzüntüyü belirtmiştir.

Tahliye Edilen Hacı Mehmet Ersoy’un Durumu ve Müştekilerin Tepkisi

Müşteki avukatlarından Gülsüm Özdoğru, Hacı Mehmet Ersoy’un tahliyesine sebep olan raporun güvenilir olmadığını savunmuş ve bu durumun mahkeme tarafından yeterli ciddiyet ile ele alınmadığını vurgulamıştır. Özdoğru, “Hapishanede yatamaz’ dediğiniz adam kaçtı.” diyerek, çaresizlik içinde yaşanan durumu yargıya taşımıştır. Mahkeme başkanına yönelik eleştirilerde bulunarak, “Bu rapor sadece mahkemeyi yanıltmaya yönelik hazırlanmış bir belgedir.” demiştir.

Mahkeme Duruşmasında Gergin Anlar

Duruşma esnasında gerginlikler yaşanmıştır. Müşteki avukatları duruşmada söz alırken, sanık avukatlarının

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu