Gündem

Aksakal’dan AKP’ye Sert Eleştiriler Geldi!

Önder Aksakal, İktidara Yönelik Eleştirilerde Bulundu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile birlikte hareket ederek İstanbul’dan milletvekili seçilen Demokratik Sol Parti (DSP) lideri Önder Aksakal, 19 ay aradan sonra iktidarı eleştirmeye başladı. Eleştirilerinde 1999 yılında meydana gelen büyük Marmara depreminin yaralarının, dönemin Ecevit-Yılmaz-Bahçeli koalisyonu tarafından sarıldığına dikkat çekti. Aksakal, Cumhurbaşkanlığı kabinesinin bu gerçeği görmezden geldiğini belirtti.

Aksakal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “Kamuda israf var, sarmalın içine düştük,” ifadelerini kullandı. Bu durumun yalnızca maliyetleri artırmakla kalmayıp, aynı zamanda toplum üzerindeki etkilerini de derinleştirdiğine işaret etti.

Sıfır Terör ve İktidarın İddiaları

Aksakal, konuşmasında “Sıfır terör” vurgusunu yaptı ve hükümetin, 22 yıllık icraatlarının sonuçlarından ziyade 2002 yılına ait rakamlara atıfta bulunduğunu kaydetti. 57. hükümeti oluşturan siyasi partilerin, Türkiye’yi terör sorunundan kurtarıp “sıfır terörlü” bir ortam sağladığını belirten Aksakal, bugünün kabinesinin bu durumu göz ardı ettiğini savundu.

Önder Aksakal, dönemin hükümetinin sadece 3,5 yıl içerisinde 384 yasayla büyük bir dönüşüm gerçekleştirdiğini, bu sayede ekonominin bataktan çıkarıldığını ve devrim niteliğinde adımlar atıldığını ifade etti.

Popülist Yaklaşımlardan Uzaklaşılmalı

Aksakal, günümüzde yaşanan sorunların çözümünü bulmanın gerekliliğini vurguladı. Kamu harcamalarında israfa kaçıldığı konusunda toplumda önemli bir kabul olduğunu belirten Aksakal, projelerin gerçekleştirilmesinde döviz cinsinden borçlanmanın ülke ekonomisine zarar verdiğine dikkat çekti. Özellikle sosyal güvenlik sisteminin alarm vererek zayıfladığını söyleyen Aksakal, bu sorunların üstesinden gelmek için popülist yaklaşımlardan vazgeçilmesi gerektiğini savundu.

Tarım Devletin Göz Ardı Edilen Bir Alanı

Aksakal, artan hayat pahalılığının en önemli sebeplerinden birinin gıda fiyatları olduğunu dile getirdi. Bütçeden yalnızca yüzde 3’ünün tarım ve ormana ayrıldığını belirten Aksakal, bu durumun yetersiz olduğunu ve bu sınırlı bütçeyle gıda enflasyonuna çözüm bulunmasının da zorlaşacağını ifade etti. Tarımda yaşanan sorunların ilerleyen dönemlerde gıda krizine yol açabileceği uyarısını yapan Aksakal, enflasyonun devam edeceğini öngördü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu