Gündem

Kocaeli’de Doğal Gaz Patlaması: 13 Yaralı!

Abdi İpekçi Mahallesi, 1524 Sokak’ta yer alan 4 katlı bir apartmanın giriş katında, 23 Ekim 2023 tarihinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle doğal gaz kaynaklı olduğu değerlendirilen bir patlama meydana geldi. Patlama sonrasında dairede bir yangın çıktı ve olayın duyulmasının ardından bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine gelen ekipler, kısa sürede olay yerine intikal etti.

Yangının çıkması sonucunda, dairelerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Patlama sonucunda yaralanan 13 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrasında çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olay sonrası, itfaiye ekiplerinin etkili çalışmalarıyla yangın kontrol altına alındı, ancak apartmandaki ve çevredeki bazı evler ile araçlar büyük hasar gördü.

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, olay yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Olayı yerinde görmek üzere gelen yöneticiler, durum hakkında bilgi alarak vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Tüm daireler boşaltıldı

Vali Aktaş, gazetecilere olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Darıca ilçemizde doğal gaz kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bir yangın patlaması meydana geldi. 4 katlı bir apartmanda şu ana kadar 13 vatandaşımız yaralı olarak hastanelere sevkini sağladık. Hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Apartmanda, dairelerde kalan herhangi bir vatandaşımız da yok. Tüm itfaiye teşkilatımız, AFAD müdahalesini yaparak tüm daireleri boşaltmış vaziyette. Geçmiş olsun diliyorum.” şeklinde bilgi verdi.

Olayda ağır yaralı olmadığına dair bilgi aldıklarını söyleyen Vali Aktaş, kendilerinin de hastaneye gitmeyi planladıklarını ifade etti. Ayrıca, bir basın mensubunun “Bugün öğle saatlerinde ilçede doğal gaz kesintisi oldu. Olayın bununla bağlantısı olabilir mi?” sorusu üzerine Vali Aktaş, kesintinin başka bir mahallede gerçekleştiğini, yetkililerin olayın her yönünü araştırdığını vurguladı.

Bölgede meydana gelen bu üzücü olay, hem yerel hem de ulusal basında geniş bir şekilde yer buldu. Olay sonrası yaşananların detayları daha sonra açıklanacakken, tüm bölge halkının durumu yakından takip ettiği belirtildi. Kocaeli’de yaşanan bu patlama, doğal gaz kullanımıyla ilgili güvenlik önlemlerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini de gözler önüne serdi.

Olayın yaşandığı bölgede, vatandaşların güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar sürerken, yetkililerin incelemeleri devam ediyor. Kocaeli halkı, patlama sonrası yaşanan gelişmeleri büyük bir endişeyle izlerken, doğal gaz güvenliği üzerinde durulmasının önemini bir kez daha vurguladı.

Patlamanın ardından yapılan açıklamalar ve olayla ilgili gelişmeler takip edilirken, vatandaşların güvenliği için gerekli önlemlerin alınacağına dair güvence verildi. Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu