İsrail ordusu 24 Filistinliyi katletti!

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin orta kesiminde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı bir okul ile camiyi bombaladı. Saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 24 kişi öldü, 93 kişi yaralandı.
Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail ordusu Deyr el-Belah kentinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi yanındaki Aksa Şehitleri Camisi ile kentin Ez-Zavayide beldesindeki İbn Rüşd Okulu’nu hedef aldı. Açıklamada, bu iki saldırı sonucunda 24 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve 93 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. Ayrıca son 48 saat içinde işgal ordusunun Gazze Şeridi’ndeki çeşitli noktalarda gerçekleştirdiği 27 ev, okul ve sığınma merkezindeki katliamlar da vurgulandı.
Ayrıca açıklamada, Gazze’deki hastanelerin yetersiz sayıda olmasının, artan yaralılara ve hastalara iyi bir hizmet sağlanamamasına neden olduğu ifade edildi. İnsani yardım ve sağlık çalışmalarının zorluklarla karşı karşıya olduğu vurgulanarak uluslararası toplumun sessizliğine dikkat çekildi.
Açıklamada, soykırımın devam etmesinden ve sivil katliamlardan tamamen İsrail ve ABD yönetimlerinin sorumlu olduğu vurgulandı. Uluslararası topluma ve kuruluşlara, İsrail’e baskı yaparak soykırımı ve Gazze’deki şiddeti durdurma çağrısında bulunuldu.
Sağlık kaynakları, Aksa Şehitleri Camisi’ne düzenlenen saldırıda 21, İbni Rüşd Okulu saldırısında ise 3 Filistinlinin öldüğünü aktardı. Bazı çocukların naaşlarının başlarının kesildiği bildirildi.