Gündem

Hrant Dink Davası: Ogün Samast’ın Suçunun Boyutları Ortaya Çıkıyor

Gazeteci Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de öldürülmesine ilişkin hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ suçundan 10 yıla kadar hapis talebiyle yeni dava açılan ve 15 Kasım’da tahliye edilen bir kişinin davası bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Sanıklar duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Dink ailesinin avukatları ile bazı sanıkların avukatları ise mahkemede hazır bulundu.

Tutuksuz sanık Ogün Samast, duruşmaya Trabzon Adliyesi’nden SEGBİS ile bağlandı. Diğer tutuklu ve tutuksuz sanıkların bazıları da duruşmaya SEGBİS üzerinden katıldı. Mahkemede mütalaaya karşı savunma yapan sanıkların görüşleri ortaya çıktı.

Dink ailesinin avukatı duruşmada savcının mütalaasına karşı çıkarak yargılamanın uzatılması nedenleriyle mütalaaya katılmadıklarını belirtti. Başka bir avukat ise suikastın önlenmediğini ve cinayetin işlenmesinin seyirci gibi izlendiğini ifade etti.

Karar için duruşma ertelendi ve mahkeme Ogün Samast hakkındaki yurt dışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol hükmünün devamına karar verdi. Duruşma 10 Ocak 2025’e ertelendi.

Olayın geçmişi ve davanın detayları ise dosyada yer alan suçlamalar ile savunmalar arasında şekillendi. Her sanık kendi mütalasını ileri sürerken, mahkeme süreci devam etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu