CHP Zirvesi: Ön Seçim ve İşbirliği Vurgusu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve ön seçim gündemi hakkında bir toplantı düzenledi. Bu buluşma, Yavaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi ve akşam saat 20.00’de başladı. Toplantı, yaklaşık iki buçuk saat sürdü.
‘İki ismin ön seçime girerek birbirini yıpratmasının doğru olmayacağı konusunda görüş birliği var’
Toplantıya dair parti kaynaklarından alınan bilgilere göre, CHP’nin başarısı için her bireyin elinden geleni yapmaya istekli olduğu ve alınacak kararlara saygı gösterileceği üzerinde bir mutabakat sağlandı. Kaynaklar ayrıca, muhalefet adına umut taşıyan bu iki önemli ismin, ön seçime katılarak birbirlerini yıpratmamalarının doğru olmayacağı konusunda fikir birliğine vardıklarını iletti. Toplantı sonrasında çekilen fotoğrafların da toplantının genel atmosferini yansıttığı belirtildi. Herhangi bir sorun veya problem olmadığını, bu süreçte birlikte hareket etme ve partinin kararlarına uyum sağlama konusunda bir uzlaşma oluştuklarını vurguladılar.
Görüşmeler devam edecek
Ayrıca, alınacak kararların kamuoyu önünde tartışılmaması gerektiği konusunda iki ismin de hemfikir olduğu ifade edildi. Yavaş’ın ön seçimde yer alma durumuna dair yaptığı açıklamaya yönelik olarak, kaynaklar, “Ön seçime katılıp katılmamak kişisel bir tercihtir. Ancak bunu kamuoyunda tartışmaya açmak ayrı bir konudur. Bu konuda bir uzlaşma var; parti bir karar alırsa herkes bu kararın arkasında duracaktır” şeklinde bilgiler verdiler. Görüşmelerin devam edebileceği de yine kaynakların aktardığı ayrıntılardan biriydi.
Özgür Özel: ‘Şu ana kadarki en yapıcı toplantı’
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, toplantıya dair yaptığı açıklamada “Görüşme oldukça iyi geçti. Herhangi bir sorun, problem veya pürüz bulunmamakta. Bu toplantı, şu ana kadarki en yapıcı ve olumlu toplantı özelliğine sahip” şeklinde ifadelerde bulundu. Özel’in, toplantıya ilişkin ve devam eden süreçle ilgili açıklamalarını, gelecek günlerde yapılacak haftalık grup toplantısında kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.
Kaynak: ANKA