Melikgazi’de Otobüs ile Midibüs Çarpıştı: 17 Yaralı!

Kaza, 23.00 sıralarında Kayseri ilinin Melikgazi ilçesine bağlı Anbar Mahallesi’nde, Osman Kavuncu Bulvarı’nda meydana geldi. Mersin’den Trabzon’a gitmekte olan Selahattin F. idaresindeki 38 YILTUR 014 plakalı yolcu otobüsü, işçilerin taşındığı Ziya D. yönetimindeki 38 P 2034 plakalı bir servis midibüsü ile çarpıştı. Bu talihsiz kazada her iki aracın içinde toplamda 17 kişi yaralanırken, olayın hemen ardından ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis, sağlık ve UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayı anlatan otobüsteki yolculardan Can Berk, durumu şu sözlerle aktardı: “Mersin’den geliyorum. Araç, dikey yoldan gelirken göbekten gelen başka bir araçla çarpıştı. Çarpışma sonucunda otobüsün ön camları patladı. Şoförün özellikle yüzünde kesikler oluştu. Diğer aracın şoförü, bizim şoförle tartıştı. Sonrasında yaralılar ambulanslarla taşındı.” Can Berk’in ifadeleri, kazanın şiddetini ve yaralanmalara neden olan anları gözler önüne serdi.
Diğer yandan, Mersin-Trabzon seferini yapmakta olan otobüsün yolcuları için durum tedirgin edici olsa da, kazanın hemen ardından olay yerine gelen başka bir otobüsle yolculuklarına devam etme imkanı buldular. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülen olayda, yetkililer kazanın nedenlerini tespit etmek üzere detaylı bir inceleme başlattı. Yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili de çalışmalar devam ediyor ve yetkililer, hastanelerden gelecek raporları bekliyorlar.