Ümit Özdağ Gözaltında: Zafer Partisi’nden Tepki!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘Cumhurbaşkanına hakaret‘ suçlamasıyla başlattığı soruşturma kapsamında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara’da gözaltına alındı. Özdağ, gözaltına alındıktan sonra İstanbul’a doğru yola çıkarıldı. Gözaltı süreci sırasında, Zafer Partisi’nin genel merkezinde partililer toplanarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat, yaptıkları açıklamada, bu bildirinin başkanlık divanı üyeleri ve Zafer Partililerin yanı sıra milyonlarca vatandaşın ortak görüşünü temsil ettiğini belirtti. Polat, gözaltı sürecine ilişkin detayları paylaştı. Sabah saatlerinde Ümit Özdağ’ın Antalya’daki İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşma üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığını duyurmuştu. Özdağ, akşam yemeği sırasında, saat 19.58’de Ankara’da gözaltına alındı ve daha sonra yanı hazırlık yapmasına izin verilmeden hastanede muayene edilip İstanbul’a sevk edildi.
‘Özdağ’ın sözleri, Erdoğan’ın AKP Genel Başkanlığı sıfatına yönelikti’
Polat, gözaltı sürecinin, devlet tarafından korunan Genel Başkanın itibarsızlaştırılması amacı taşıdığını ifade etti. Ümit Özdağ’ın yaptığı konuşmanın, Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP Genel Başkanı sıfatıyla katıldığı Mersin İl Kongresi’nde sarfettiği sözlere yanıt olarak ortaya çıktığı belirtildi. Bu bağlamda Polat, açılan soruşturma sürecinin anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamındaki ifade özgürlüğü ve eleştirisi olması gerektiğine dikkat çekti.
‘Özdağ, hukuksuz girişimlere karşı duracaktır’
Cezmi Polat, bu bildirinin Zafer Partisi’nin genel merkezi ve tüm partililerin ortak görüşünü temsil ettiğini ifade ederken, gözaltı uygulamasının zamanlamasının da manidar olduğunu vurguladı. Özdağ’ın gözaltına alınmasının, milli üniter devleti savunan bir lider olarak hedef alınması anlamına geldiğini belirtti. Ayrıca, İmralı’da kalan Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması çabaları sırasında Özdağ’ın gözaltına alınmasını bir hukuk garabeti olarak nitelendirip, bunun Türk milletinin vicdanına bir saldırı olduğunu ileri sürdü.
Polat, Zafer Partisi ve liderleri Ümit Özdağ’ın, elde ettikleri güç ve iradeyle, her türlü hukuksuz girişime karşı duracaklarını ifade etti. Polat, gözaltı işlemlerini, “Açılım, teröre af ve milli üniter devleti savunan liderimize ve büyük Türk milletinin bütünlüğüne açılmış bir savaş” olarak değerlendirdi.
Son olarak, Cumhuriyetin kuruluş aşamasında ataların gösterdiği cesarete atıfta bulunarak, bugün de Ümit Özdağ ve Zafer Partililerin aynı azim ve kararlılıkla mücadele edeceklerini belirterek, “Artık her sokak, cadde ve mahalle mücadele için yasal bir zemin olacaktır. Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi, bizi ancak öldürerek susturabilirsiniz.” dedi.
Kaynak: ANKA