Gündem

Cinayet İtirafı: Kayıp Baba 56 Gün Sonra Bulundu!

3 çocuk babası olan Şaban Ataş, 22 Mart 2023 tarihinde aniden ortadan kayboldu. Yapılan geniş çaplı aramalara rağmen Ataş’tan hiçbir iz bulunamayınca ailesi durumu polise bildirdi. Uzun bir süre devam eden bu arama çabaları, sonuçsuz kalınca ailesi, Müge Anlı’nın popüler televizyon programına katılma kararı aldı ve burada önemli bilgilere ulaşıldı.

CİNAYETİ MÜGE ANLI’DA İTİRAF ETTİ

Şaban Ataş’ın eski eşi olan Emine Karabulut, programa katılarak önemli bir itirafta bulundu. Şaban ve Emine’nin boşanmalarına rağmen aynı evi paylaşmaya devam ettikleri biliniyordu. Karabulut, canlı yayında “Kahvaltıda Burhanettin Öztürk, Şaban ve ben oturuyorduk. Burhanettin ile Şaban arasında kavga çıktı. Burhanettin, Şaban’ı iple boğdu. Ardından cesedi götürdü” şeklinde ifadeler kullandı. Bu açıklamaların ardından Emine Karabulut polis tarafından gözaltına alındı. Verdiği bilgiler doğrultusunda, polis ekipleri Sarıyer mevkiinde üzeri taşlarla kapatılmış bir erkek cesedi buldu ve yapılan incelemede cesedin kayıp olan Şaban Ataş’a ait olduğu tespit edildi. Şaban Ataş’ın cesedi, 56 gün sonra bulundu ve otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emine Karabulut’un ifadesinin ardından, program sırasında Bulunarak dikkat çeken Burhanettin Öztürk ve Karabulut’un oğulları Mert Ataş ile M.A., Seydikemer’deki annesi D.K. ile birlikte gözaltına alındı. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ndeki işlemlerin ardından toplamda beş şüpheli adliyeye sevk edildi. Yapılan sorgulamalar sonucunda, Emine Karabulut, Mert Ataş ve Burhanettin Öztürk tutuklandı; D.K. ve M.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİSLERİ İSTENDİ

Olayla ilgili soruşturma tamamlandıktan sonra Fethiye Cumhuriyet Savcılığı, 4 şüpheli hakkında bir iddianame hazırladı. İddianamede yer alan ifadelere göre Emine Karabulut, Burhanettin Öztürk, Mert Ataş ve D.K. hakkında “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Bunun yanı sıra, Burhanettin Öztürk ve Emine Karabulut’un “kişinin ölmesinden faydalanarak hırsızlık” suçundan da 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

‘ARACIN FREN HORTUMLARI KESİLDİ’

İddianamenin detaylarında, cinayetle ilgili bulgular da ortaya konuldu. Şaban Ataş’ın öldürülme nedeninin, Burhanettin Öztürk ile Emine Karabulut arasındaki yasak aşk olduğu belirtildi. Bu iki kişinin, birlikte kaçıp yeni bir hayat kurmak için Şaban Ataş’ı bir engel olarak gördükleri ve olayın bu nedenle planlandığı ifade edildi. Öztürk ve Karabulut’un, Şubat 2024’te Ataş’ı öldürmek için birlikte hareket etmeye başladıkları belirlendi. İlk olarak, Burhanettin’in Ataş’a ait aracın fren hortumlarını keserek işe girdiği ancak bu planın başarısız olduğu kaydedildi. Daha sonra, odun toplama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu