Fernas İşçileri Ankara’ya Yürüyor

Manisa’nın Soma ilçesinde Fernas Madencilik’e ait iş yerinde sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atılan işçiler, AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’e ait iş yerinde yürüyüş başlattı. Yürüyüş başlatan işçilerden bazıları Manisa’nın Gölmarmara ilçesine 5 kilometre kala fenalaştı ve iki işçinin ayakları yaralandı, bir işçi ise sıcaktan bayıldı. Bu nedenle yürüyüşe devam edemeyen işçiler Gölmarmara Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır konuyla ilgili şunları söyledi: “Yolda rahatsızlık çeken arkadaşlarımızı 112 Ambulans ile hastaneye getirdik. Bir arkadaşımız bayıldı ve sıvı kaybı oluştuğu için serum bağlandı. Ayakları patlayan iki işçi ve diğer arkadaşlarımızı dinlendirmek için hastanede 3 saat geçireceğiz. Doktorlarla görüştük ve bir saat sonra yola devam edeceğiz.
İşçi sınıfının bu duruma gelmesini istemediğimizi vurgulamak istiyoruz. Bu sorunu çözmek için müzakerelerin hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu mücadeleyi kazanacağımıza inanıyoruz ve Türkiye’deki işçi sınıfının da bize destek olacağına inanıyoruz. İşçi sınıfının haklarını savunmak için mücadele ediyoruz ve en sonunda başarılı olacağız. Geçmiş olsun arkadaşlarımıza.”