Gündem

Erdoğan’a Barış için Adım Atma Sorumluluğu Cumhurbaşkanı Olarak Sizdedir

DEM Parti Eş Genel Başkanı, haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yeni çözüm sürecine değinen Bakırhan, Erdoğan’a çağrı yaparken; İYİ Parti Genel Başkanı’na da tepki gösterdi.

Bakırhan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bu süreci zehirlemeye çalışan siyasi parti ve özneleri de var. Özellikle Sayın Dervişoğlu ve onun gibi düşünenlere seslenmek istiyorum; siyasi çıkar ve oy uğruna barış ihtimaline pusu kurmaktan vazgeçin. Bu ülkede on binlerce insan barış istediği için yaşamını yitirdi. Bu ülkede yüz binlerce insan cezaevinde yatıyor. Bu ülke barışını sağlamadığı için ekonomisi battı. Bu ülke 3 trilyon dolarını Kürt anadilini konuşmasın diye harcadı. Küçük hesapları bir tarafa bırakıp tarihin doğru tarafında yer alsınlar.

Meseleyi inkar etmek siyaset değil. ‘Kürt yok’ deyince Kürt yok olmuyor. Meclis’in sorunları çözme amacıyla kurulduğunu hatırlatmak istiyorum. 50 milyonu aşkın Kürt yaşıyor Türkiye ve çevre ülkelerde. Bu 50 milyon Kürt’ü yok edemeyeceğinize göre siz nasıl çözeceğinizi söyleyin. Türkiye’de siyaset daha sağduyuyla, samimiyetle bu meseleyi çözme potansiyeline sahip olmalı.

Türkiye’de barış konuşuluyor. Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kaldırın. Barış imkanını hayata geçirmenin tam zamanıdır. Müzakere ve diyalog ile tarafların dahil olduğu çözüm sürecine hazırız.

Sayın Erdoğan, barış için sorumluluk alın ve önceki cumhurbaşkanlarının izinden değil, farklı bir yol izleyin. Bu sorunu çözmek sizin elinizdedir. Biz barış için her zaman hazırız, müzakere ve diyalog için buradayız. Kimse bize rota çizmesin, bize hakaret etmesin. Biz onurlu bir barışı savunmaya devam edeceğiz.

Kaynak: Anka

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu