Gündem

Timur Cihantimur’un İade Davası Karar Günü!

İstanbul’da 1 Mart gecesi ehliyetsiz kullandığı araçla bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına sebep olan Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok, Türkiye’ye iade davaları için Massachusetts eyaletindeki Boston Bölge Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor.

4 aydır ABD’de tutuklu olan Cihantimur, yarın Boston’da yapılacak karar duruşmasında hakim karşısına çıkacak.

9 Ekim’de gerçekleşen karar duruşmasında Tok’un Türkiye’ye iadesiyle ilgili karar için beklenen süre 16 Ekim Çarşamba günü sona erecek.

Yargıç Cabell’ın tarafların savunmalarını inceledikten sonra Tok’un iade kararını açıklaması bekleniyor.

Cihantimur ve annesi Mısır üzerinden ABD’ye kaçtıktan sonra yakalandı. Türkiye, iki tarafın iadesini isteyerek anlaşmaya başvurdu.

Cihantimur’un avukatları, müvekkilinin Türkiye’ye iade edilmek istemediğini savunarak, işlediği suçun bir kaza olduğunu belirtti. Yargıç Cabell, Cihantimur’un tutukluluğunun devamına karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu