Ekonomi

Çalışanların Yol Problemleri Ortaya Çıktı

Çalışanların ulaşım tercihlerini inceleyen bir araştırma sonuçlarına göre, sabah işe nasıl gittiklerine dair soruya katılanların yüzde 54’ü toplu taşımayı, yüzde 23’ü servisi, yüzde 14’ü kendi araçlarını, yüzde 6’sı ise yürüyerek işlerine gittiklerini belirtti. Servis imkanı olmayan çalışanlara yöneltilen yol ücreti alıp almadıkları sorusuna ise katılımcıların yüzde 39’u hayır yanıtını verdi.

Araştırmaya katılanların yüzde 58’i, aldıkları yol desteğinin masraflarını karşılamadığını belirtirken, harcamalarının yüzde 50 oranında arttığını ifade ettiler. Bu artışın yüzde 30 olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 18 iken, yüzde 6’lık bir kesim ise yüzde 20 oranında bir artış yaşadıklarını dile getirdi.

İşe gidip gelirken günlük ne kadar zaman harcadıklarına dair soruya katılanların yüzde 32’si 30 dakika ile 1 saat, yüzde 25’i 15 ile 30 dakika, yüzde 21’i 1 ile 1,5 saat ve yüzde 11’i 1,5 ile 2 saat zaman harcadıklarını belirtti. Trafik nedeniyle işe geç kaldıklarını ifade eden katılımcı oranı ise yüzde 57 oldu.

Ulaşım sorunlarına çözüm önerileri arasında en çok öne çıkanlar ise toplu taşıma seferlerinin artırılması, okul ve mesai saatlerinin değiştirilmesi, esnek çalışma saatlerinin uygulanması, uzaktan çalışma sistemine geçiş ve evden çalışma günlerinin artırılması oldu.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Eleman.net CEO’su Levent Dicle, özellikle metropol kentlerde çalışanların yolda geçirdikleri zamanın sosyal hayatlarını kısıtladığını ve yorgunluğa sebep olduğunu vurguladı. Dicle, iş yerlerinin esnek çalışma saatlerine geçmesinin çalışan motivasyonunu artırabileceğini, artan yaşam masrafları göz önünde bulundurularak çalışanlara yol desteği sunulması gerektiğini belirtti. Sonuç olarak, daha rahat ve kolay ulaşım imkanlarına sahip olan iş seçeneklerinin çalışanlar açısından daha çekici hale geleceği ifade edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu