CHP’den Kayyım Atamalarına Tepki Toplantısı!

İçişleri Bakanlığı’nın Tunceli ve Ovacık belediyelerine kayyım ataması sonrası, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 30 Kasım’da belediye başkanlarıyla Ankara’da bir araya geleceğini duyurdu. Bu nedenle CHP’li 414 belediye başkanı, cumartesi günü CHP Genel Merkezi’nde acil bir toplantıya çağrıldı.
Bu toplantının öncelikli gündem maddeleri arasında kayyım belediyeciliği ve iktidarın belediyelere yönelik gerçekleştirdiği saldırılar yer alacak. Ayrıca Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belediyelere ve valiliklere gönderilen, belediyelerin hizmet verdiği kreşlere ilişkin uyarı yazısı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçları ve konser harcamaları gibi önemli konular da tartışılacak.
14 Büyükşehir Belediye Başkanı Konuşacak
Toplantı sabah saat 09.30’da başlayacak olup, açılış konuşmasını CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek yapacak. Ardından sırasıyla Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünllüce, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da söz alacaklar.
Özgür Özel, belediye başkanlarının ardından konuşma yapacak. Program, atölye çalışmaları, İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in mektubunun okunması ve Tunceli Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün konuşmasıyla devam edecek.
Toplantı, sonuç bildirgesinin okunması ile sona erecek. Bu süreç, CHP’nin sadece yerel yönetimlerdeki rolünü güçlendirmek değil, aynı zamanda iktidarın merkeziyetçi yaklaşımlarına karşı daha etkin bir duruş sergilemek amacıyla organize edildi.
Belediye başkanlarının bu buluşması, yerel yönetimlerin kendi güçlerini koruma çabalarının yanı sıra, kayyım uygulamasının karşısında durmak için bir güç birliği oluşturma hedefini de taşıyor. Dolayısıyla toplantıda ele alınacak olan konular, yalnızca yerel belediyeleri değil, Türkiye genelinde toplumsal ve siyasal dinamikleri de kapsayan önemli tartışmaların zeminini hazırlayacak.
Kaynak: ANKA