Kültür - Sanat

Beylikdüzü Kış Festivali’nde Yeni Yıl Coşkusu!

Beylikdüzü Kış Festivali: Yeni Yıl Coşkusu ve Birliktelik

Beylikdüzü Kış Festivali, yılbaşı temalı süslemeleri, eğlenceli etkinlikleri, konserleri ve çocuklara yönelik aktiviteleriyle dolup taşan bir etkinlik olarak dikkat çekiyor. Festival alanında yerel esnaflar ve üreticiler de kurdukları stantlarla katılımcılara hitap ediyor; bu da festivalin daha canlı bir atmosfer kazanmasını sağlıyor.

Başkan Çalık’tan Davet ve İyi Dilekler

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, festivalle ilgili yaptığı açıklamada, tüm İstanbul halkını etkinliğe davet etti. Çalışmalarının her yıl olduğu gibi bu yıl da ışıl ışıl olduğunu belirten Çalık, “Tüm komşularımı ve İstanbul halkını 1 Ocak 2025 tarihine kadar Yaşam Vadisi 1. Etap’a gelerek yeni yılın coşkusunu birlikte yaşamaya davet ediyorum” dedi. Başkan Çalık, 2025 yılının ülkemize ve dünyaya sağlık, barış, refah ve huzur getirmesini dileyerek, “Tüm dünya için mutlu ve huzurlu bir yıl olsun” ifadelerini kullandı.

Yeniyıl Ruhunu Doyasıya Yaşayan Ziyaretçiler

Festivale katılanlar, etkinliğin sağlayıcı atmosferinden oldukça memnun. Başakşehir’den çocuklarıyla festivale katılan Burcu Aslan, “Başakşehir’de yaşıyoruz. Burada festival olduğunu duyduk ve geldik. Işıl ışıl yerleri özlemişiz. Çocuklarla birlikte burada vakit geçirmekten keyif aldık” dedi. Ailesiyle festivale gelen Ozan Özata da, “Çocuklar için güzel aktivitelerin olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Böyle bir etkinlik düzenlendiği için teşekkür ediyoruz,” şeklinde konuştu.

Daha önce Beylikdüzü’nde yaşayan ve şu an Bahçeşehir’de yaşayan Sudenaz Yılmaz, festivalin eğlenceli olduğunu belirterek, “Daha önce burada yaşıyordum ve yılbaşı etkinliğini duyunca geldim. İlk kez katılıyorum. Stantlar çok güzel ve bu şapkayı da buradan aldım. Yeni yıldan üniversite sınavı için başarı bekliyorum” dedi.

Festival alanındaki 11 yaşındaki Deniz Duru Özyiğit, “Çok güzel bir etkinlik. Bir sürü fotoğraf çekilme alanı var ve yiyecek stantları da harika. Her sene burada olmak isterim” şeklinde duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Esnafların Festivale Katkısı

Festival, yalnızca ziyaretçilere değil esnaflara da önemli katkılar sunuyor. Kahve arabası işletmecisi Tamer Kavukoğlu, “Hava muhalefeti nedeniyle kimse gelmez diye düşünmüştüm ama Beylikdüzü halkı burayı yalnız bırakmadı. Bu kalabalığı görmek mutlu ediyor” ifadelerini kullandı. Öznur Akgün, hediyelik eşya standı işlettiğini belirterek, “Geçen yıl harika bir yıl geçirdim. Bu yıl da bu fırsattan yararlandığımız için mutluyuz” dedi.

1 Ocak 2025’e kadar devam edecek olan Beylikdüzü Kış Festivali, hem katılımcılar hem de esnaflar için önemli bir sosyal bir araya gelme fırsatı oluşturuyor. Festival, yeni yıl coşkusunu yaşatırken, yerel esnafın da desteklenmesine katkı sağlıyor.

Görüntü Dökümü: Festival alanından görüntüler, esnaf ve vatandaşlarla yapılan röportajlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu