Kadın Dayanışması İçin Sanatla Birleştiler

Bahçeşehir Üniversitesi’ndeki Duy Beni Oratoryosu
Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleştirilen etkinlikte, ‘Duy Beni’ oratoryosu izleyicilerden büyük beğeni topladı. Etkinlik, saz heyeti ve halk oyunları ekibinin performanslarıyla renklendi. Koroya İTÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı’ndan Prof. Dr. Nilgün Doğrusöz Dişiaçık, Doç. Seval Eroğlu, Merve İnanç Akyol ve Demet Uruş Kur isimli sanatçılar eşlik etti. Bu sanatçılar, gönüllü olarak kadın dayanışmasına destek olmak amacıyla etkinlikte yer aldılar. Etkinliğin sunuculuğunu ise ünlü oyuncu Fatma Toptaş üstlendi. Etkinliğe, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Spor Kulübü Başkanı Begüm Yücel, BAU Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu ve BAY Atlantic University Rektörü Prof. Dr. Sinem Vatanartıran da katılımcılar arasında yer aldı.
Sanatla Acıları Paylaşma
2023 yılında kurulan Mozaik Korosu, özellikle deprem bölgesinde yaşayan dezavantajlı kız çocukları ve kadınlara yardım etmek için müzik aracılığıyla farkındalık yaratma ve dayanışma amacı gütmektedir. Koronun kurucusu ve şefi Dr. Elif Nun Gökçe, 1999 Gölcük Depremi sonucunda yaşadığı kayıplar sonrası müziği bir dayanışma ve iyileşme aracı olarak gördüğünü ifade etti. Gökçe, “6 Şubat depremi sonrası dezavantajlı kadınlara ve kız çocuklarına destek olmak için bir araya geldik. Müziğin gücüyle kadınların yaralarını sarmak ve dayanışmayı artırmak gurur verici” şeklinde konuştu.
Kadınların Gücü ve Değeri
Etkinlikte yer alan Hatay Hayat Sürdürülebilir Gelişim, Kalkınma ve İşletme Kooperatifi Başkanı Rabia Yetkin Karabulut, koroda yer almanın kendisi için büyük bir anlam taşıdığını belirterek, “Bu konserden elde edilen gelir, kadın istihdamını destekleyen projelere aktarılacak. Kadınlar olarak sesimiz hayata değer katacak” dedi. Bu ifadeler, etkinlik sırasında kadınların gücünün önemine vurgu yaptı.
Şehrin Yeniden İnşası
Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel’in özel kalemi Burcu Doğan, “Yok olan bir şehri kadınların gücüyle yeniden kalkındırabileceğimize inanıyorum. Yuvayı yapan kadın, şehri de ayağa kaldıracaktır” diyerek, kadınların toplumdaki yerinin önemini vurguladı. Ayrıca etkinlikte sahne alan Hataylı Doktor Pınar Yozgatlı ise, sosyal sorumluluk projelerine destek vermenin kendisi için özel bir anlam taşıdığını elle koymuş olduğu sözlerine şöyle devam etti: “Depremde kaybettiklerimizi anarken, dayanışmanın gücünü hissetmek ve kadınlara destek olmak tarifsiz bir mutluluk.”