Hamas lideri Halid Meşal geçici lider seçildi

Lübnan basın kuruluşu LBCI’nın kaynaklarına göre, Yahya Sinvar’ın ölümü sonrasında Hamas’ın üst düzey yetkilisi Halid Meşal geçici lider olarak seçildi.
Kaynaklar, Meşal’in tüm bölgedeki müttefikleri ile iletişim kurduğunu ve İsrailli esirler ve tutuklularla ilgili müzakereleri üstlendiğini bildirdi.
LBCI’ye konuşan kaynaklar ayrıca Hamas yönetiminin Türk, Katarlı ve Mısırlı yetkililere Siyasi Büro Şefi Yahya Sinvar’ın Tel al-Sultan operasyonu sırasında öldüğü bilgisini iletti.
Aynı kaynaklar, Sinvar’ın öldürülmesinin esir takası ve savaşın durdurulması konusundaki müzakereleri daha zor ve karmaşık hale getireceğini vurguladı.
LBCI, Sinvar’ın ölümünün Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes görüşmelerini nasıl etkileyeceğinin ABD’li ve Katarlı yetkililer arasında konuşulduğunu da belirtti, ancak konuşmanın içeriği hakkında detay vermedi.
Rus devlet haber ajansı TASS, haberi teyit etti.