Gündem

TBMM’de ‘Yeni Türkiye’ Tartışması Alevlendi!

TBMM’de yapılan tartışmalar, Türkiye’deki siyasi değişiklikler ve iki farklı dönem arasında keskin bir karşılaştırma yapılarak yoğun bir şekilde değerlendirildi. İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, “Eski Türkiye” ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) etkisiyle şekillenen “Yeni Türkiye” arasındaki farkları ele aldı. Türkoğlu, eski dönemdeki sıkıntıların, günümüzle kıyaslandığında çok daha az olduğunu öne sürdü. Özellikle sağlık hizmetleri konusunda eski Türkiye’de sorunların mevcut olduğunu belirtirken, 8 ay sonraya MR randevusu alınamadığını ancak rant kuyruğu gibi sosyal adaletsizliklerin olmadığını ifade etti. Aynı zamanda eski Türkiye’de temel ihtiyaç maddeleri için kuyruklar olduğuna dikkat çekerken, ucuz et ve ekmek kuyruğunun varlığını günümüzde sorguladı.

Türkoğlu, “Beğenmediğiniz eski Türkiye’de emekli olan bir kişi, tazminatıyla rahat bir şekilde 3+1 bir ev ve araba alabiliyordu. Ancak sizin ‘Yeni Türkiye’nizde, kiralar bile ödenemiyor” dedi. Kadınların toplum içerisindeki güvenliğinden de bahseden Türkoğlu, “Önceleri kadınlarımız korkmadan sokağa çıkabiliyordu, şimdi ise cinayetlerin arttığı bir ortamla karşı karşıyayız” ifadesini kullandı. Bu noktada, Türkiye’deki sosyal değişimler üzerinde durdu ve eski Türkiye’nin temel değerlerini yeni nesillere aktarma konusundaki yetersizliklere dikkat çekti.

UCUZ KABADAYILAR YOKTU: Türkoğlu, eski Türkiye’deki ‘kabadayıların’ icraat yapmaktan çekinen kişiler olmadığını belirtti. Tersine, “Bir sabah ansızın gelerek” Kıbrıs’ı Türk yurdu yapan gerçek kahramanların olduğuna vurgu yaptı. Kıbrıs’taki Türk varlığının korunmasında önemli rol oynayan kahramanlardan bahsetti. Aynı şekilde, eski Türkiye’nin uluslararası ilişkilerde kararlılığına dürüstlük katmaya çalışırken, günümüzde yaşanan olaylar üzerinden Türkiye’nin ulusal çıkarlarını korumaya yönelik yetersizliklere işaret etti.

SORULAR ÇALINMIYORDU: Eğitim alanında da eski Türkiye’nin daha güvenilir bir yapıya sahip olduğunu savundu. “Yeni Türkiye’de, gençlerin üniversite ve askeri okul sınavlarında, ‘sorular çalınır mı?’ kaygısıyla girmediği bir dönem yoktu” diyerek, mevcut durumda gençlerin geleceğe dair umutlarının sarsıldığını belirtti. Geçen yıl 200 bin gencin yurt dışında eğitim almak için vize başvurusunda bulunduğuna ve çoğunun başvurularının reddedildiğine değindi.

FABRİKALARI SATTINIZ: Türkoğlu, eski Türkiye’nin sanayi yapısına dair önemli veriler sunarak “Şeker fabrikaları, dev kâğıt fabrikaları ve birçok stratejik tesisin varlığı”na atıfta bulundu. Özellikle, özelleştirmelerle birlikte kamuya ait fabrikaların satılmasının TBMM çatısı altında da üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu vurguladı. Türkiye’nin iddialı sanayi yapısının zamanla eridiğini ve özellikle günümüzde sadece 71 adet kamu tesisinin kaldığını belirtti.

‘Feriştahı gelse alamaz’

İYİ Partili Türkoğlu’nun çıkışları sırasında MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük tarafından, “Ya yeter be kardeşim, in aşağı. Terbiyesize bak ya” türünden bir tepki geldi. Türkoğlu, MHP’li Küçük’e “22 yıllık iktidarınızı hatırlattım. Hayırdır, ne oldu? Hoşuna git

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu