Gündem

DEM Parti’nin Tecride Karşı Mitingi Yasaklandı

DEM Parti’nin önderliğinde, Öcalan’a karşı uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla planlanan 13 Ekim Pazar günü yapılacak miting, Diyarbakır Valiliği tarafından yasaklandı. Bu yasak üzerine DEM Parti, bir basın açıklaması düzenledi.

Diyarbakır Valiliği, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulunmuş, toplantıya katılan bazı insanlar ‘terör propagandası’ yaptığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Valilikten yapılan yeni açıklamada, bu sabah saatlerinde 15 kişinin daha gözaltına alındığı ve 8 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Açıklamada, “İlimizde 13 Ekim tarihinde DEM Parti milletvekilleri tarafından yapılan açıklama sırasında terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen 15 kişi daha bu sabah gözaltına alınmıştır. 8 şüphelinin yakalanması çalışmaları devam etmektedir.” denildi.

Editör: Haber Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu