Arnavutköy’de Ramazan Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Arnavutköy, Ramazan Bayramı’nı manevi bir atmosfer içinde kutladı. Bayram namazı, Taşoluk Yeşil Camii’nde yapıldı. Burada, Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, namaz sonrası cemaatiyle tek tek bayramlaştı. Programda yoğun bir katılımla, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu da yer aldı ve bu birliktelik, bayram neşesini artırdı.

Bayramlaşmanın ardında düzenlenen kahvaltı programı, Candaroğlu’nun vatandaşlarla aynı sofrada buluşmasını sağladı. Bu buluşmada, Ramazan ayı boyunca Arnavutköy’de yaşanan dayanışma ruhunun yeniden hatırlatılması amaçlandı. Candaroğlu yaptığı konuşmada, bu dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Candaroğlu, konuşmasında şunları ifade etti: “Bugün burada, rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan’ı geride bıraktıktan sonra, bayramın huzurunu, sevincini ve muhabbetini hep birlikte paylaşıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayı boyunca ilçemizin dört bir yanında bir araya geldik, aynı sofrada bulunduk, dualarımızı paylaştık. Birlik ve beraberlik içinde, komşuluk ilişkilerimizi güçlendirdik.”

Candaroğlu, bayramların sadece bir takvim günü değil, aynı zamanda toplumsal bağların güçlendiği zamanlar olduğunu belirtti. Bayramların, aile olmanın, paylaşmanın ve komşuluk etmenin öneminin hatırlandığı özel günler olduğunu vurgulamakla birlikte, toplumsal birliği güçlendirmek amacıyla çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
“Bayramlar, bizi biz yapan değerlerin yeniden hatırlandığı ve insanlar arasındaki kırgınlıkların sona erdiği özel zamanlardır. Bu değerlere sahip çıkarak çalışmaya ve onları gelecek kuşaklara aktarmaya gayret ediyoruz. İlçemizdeki her hanede samimiyetle halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı. Bu açıklamalar, bayram ruhunun paylaşılması ve dayanışmanın önemini bir kez daha vurguladı.
