Siyaset

Özkan’dan Soruşturmaya Sert Yanıt: Gündemi Kapatamazlar

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Sözcü TV’de yayınlanan “Başkent Kulisleri” adlı programda cezaevleriyle ilgili yaptığı açıklamalar sebebiyle ‘yanıltıcı bilgiyi alenen yayma‘ suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Bu nedenle hakkında soruşturma başlatıldı.

Özkan, başlatılan bu soruşturmaya sert bir şekilde tepki gösterdi. Kendisi, “Bunların tek derdi gündemin üstünü örtmek, gündemi başka bir yere çevirmeye çalışmak. Bunun için FETÖ’cüleri savunmak dahil her bataklığa girerler” dedi. Özkan’ın bu açıklamaları, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve tartışmalara sebep oldu.

Özkan, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “’Mustafa Kemal’in askeriyiz’ diyerek ordudan atılan teğmenler olayı, bu kararı verenlerin alnında bir kara leke olarak kalacaktır. Türkiye’de çok karanlık bir gündem oluşturulmuştur. Bu gündemi kapatmak, değiştirmek için benim sağlık durumum üzerinden bir soruşturma başlattıklarını söylüyorlar. Bu noktada gündemin karartılmasına izin vermemek gerekir. Türkiye’nin gündemi genç teğmenlerdir. ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ dedikleri için ordudan atılan teğmenlerin konusu asla toplumun gündeminden düşmemelidir. Bu, bir utançtır; bu utancın da yaşanması gerekir” şeklinde konuştu.

‘Bunların tek derdi gündemi değiştirmek’

Özkan, devamında, “Türkiye’nin ikinci gündemi ise yoksulluktur. Benim anlattığım konulara gelince, Almanya’daki tedavim sonrası bu konularla ilgili belgeleri daha önce paylaşmıştım, yine paylaşacağım ve anlatmaya devam edeceğim. Ancak gündemi değiştirmemek lazım” dedi. Özellikle, soruşturmaya maruz kalmasının arka planında başka bir gündemle dikkatleri dağıtma çabası olduğuna vurgu yaptı.

Özkan, “Senin başına ne geldi” sorusunun yerine “Sen niye bunu anlattın” sorusunun yöneltildiğini belirtti. “RTÜK ve savcılıktakiler vız gelir tırıs giderler. Hukuk önünde halkın vicdanında, her yerde karşı karşıya geliriz ve her yerde hesabımızı veririz, hiç sorun yok” şeklinde ifade etti. Ayrıca, kendisinin “alnı ak Mustafa Kemal’in askeri olarak” genç teğmenlerin yanındayken, teğmenlerle bu mücadeleyi sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

Özkan, RTÜK’ün FETÖ’cüleri savunma isteğinin kendisini şaşırttığını ve bu durumu “hayrete şayan” bulduğunu belirtti. 2008 yılında cezaevine girdiğini ve 2014 yılında buradan çıktığını söyleyen Özkan, bu süre zarfında, FETÖ’cilerin yaptığı suçları savunacak kadar ileri gidilmesini anlamlandırmakta zorlandığını ifade etti. Sonuç olarak, Özkan, mevcut durumun, gündemin üstünü örtmek için yapıldığını, bununla birlikte FETÖ’cüleri savunmanın artık sıradanlaştığını vurguladı.

Kaynak: ANKA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu