Kira Fiyatları Hızla Yükseliyor!

Enflasyonun rekor seviyelere ulaşmasıyla birlikte kira fiyatları da son 3 yılda hızla artış gösterdi. Göç nedeniyle artan nüfus ve satılık konut fiyatlarındaki yükseliş, kiraların katlanmasına yol açtı.
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Enflasyon Raporu sunumunda kira enflasyonundaki yavaşlama trendine dikkat çekerek fiyat artışlarının eskisi kadar yüksek olmadığını belirtti.
NTV’de yer alan habere göre, Karahan’ın açıklamalarını değerlendiren gayrimenkul uzmanı Olcay Selvi, “İstanbul’da 100 metrekarelik bir dairenin kira ortalaması 20 bin TL iken, bu rakamın kira zamlarıyla birlikte 33 bin liraya kadar çıkması gerekiyor. Ancak şu anda aynı dairenin boş fiyatı 25 bin ile 27 bin TL arasında seyrediyor” şeklinde konuştu.
Üniversitelerin ekim ayında açılacak olmasının özellikle büyük kentlerde taşınma hareketliliği yaratabileceğini belirten sektör yetkilileri, kiralardaki artışların tekrar hızlanabileceği uyarısında bulunuyor. Kira fiyatlarındaki yıllık artış, enflasyonu katlamış durumda.