Ekonomi

YHT Seferlerine Bayram İçin Ek Kapasite Müjdesi!

Bakan Uraloğlu, yazılı olarak yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı dolayısıyla Ankara-İstanbul-Ankara güzergahında ilave Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin düzenleneceğini duyurdu. Bu kapsamda, yolculuk talebinin artması göz önünde bulundurularak, ek seferler eklenmesi kararlaştırılmıştır. Uraloğlu, “Bayram döneminde artan yolculuk talebini karşılamak için 28-29 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde Ankara ve İstanbul arasında ek YHT seferleri düzenleyeceğiz.” şeklinde bilgi verdi. Belirtilen tarihlerde trenlerin, Ankara’dan 09.40’ta ve İstanbul-Söğütlüçeşme’den 18.00’de hareket edeceği ifade edildi. Böylelikle, bu üç gün için toplamda 2 bin 466 ilave koltuk kapasitesi sağlanacağı bildirilmektedir.

Ayrıca, ana hat ve bölgesel trenlerde de kapasite artışına gidileceği bilgisi paylaşan Uraloğlu, 27 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında bu trenlere ek vagonlar ilave edilerek kapasitenin yükseltileceğini kaydetti. Uraloğlu, İzmir Mavi Ekspresi, Doğu Ekspresi, Güney/Vangölü Ekspresi, Konya Mavi Ekspresi, Ege Ekspresi, Erciyes Ekspresi, 6 Eylül Ekspresi, 17 Eylül Ekspresi, Pamukkale Ekspresi, Ankara Ekspresi, Uzunköprü-Halkalı Bölgesel Treni ve Edirne-Halkalı Bölgesel Treni’ne ilave edilecek toplam 172 vagonla 10 bin 320 koltuk kapasitesinin artırılacağını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, “Ek YHT seferleriyle ana hat ve bölgesel trenlere eklenecek vagonlarla 12 bin 786 kişilik ilave kapasite artışı yapacağız.” ifadesiyle, hem YHT seferleri hem de diğer tren hizmetleri kapsamında yolcu konforunun artırılacağına ve seyahat imkanlarının genişletileceğine vurgu yaptı. Bu önemli düzenlemeler sayesinde, Bayram dolayısıyla yoğunlaşan yolculuk trafiğinin daha sorunsuz hale getirilmesi hedefleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu