Türkiye, Macaristan’ı 3-1 Yenerek Avantaj Sağladı!

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2023-2024 Uluslar Ligi A Ligi Play-off ilk maçında Macaristan’ı 3-1 mağlup ederek, teknik direktör Marco Rossi’nin ekibine karşı son beş karşılaşmada yaşadığı yenilmezlik serisini sona erdirdi. Bu sonuç, Türkiye’ye rövanş maçı için önemli bir avantaj sağladı. Türkiye’nin sergilediği üstün futbol, Macaristan medyasında geniş yankı buldu ve bu durum, futbolseverler tarafından uzun bir süre konuşulacağa benziyor.
‘İKİLİ MÜCADELELERİ BİZ KAZANDIK AMA…’
Macar basınından Valogatott, maç sonrası yaptığı analize “Türkler ilk pozisyonlarını defans arkasına atılan toplarla yarattı, ancak defans oyuncularımız bunları uzaklaştırmayı başardı. İlk 10 dakikada Macar oyuncular sahada ümit verici hareketler gösterdi, ama önemli bir gol tehlikesi yaşanmadı. Türkiye, 9. dakikada Oğuz Aydın’ın asistinde Orkun Kökçü’nün 19 metreden attığı akıllıca golle öne geçti. İkili mücadelelerin çoğunu (62%) biz kazandık, ancak sahada Türk iradesi galip geldi” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
Bir diğer çok okunan yayın organı Sportal ise, “Marco Rossi’nin teknik direktörlük yaptığı Macaristan Milli Takımı, pazar günü yeniden Puskas Arena’da karşılaşacak. Hedefimiz, net ve etkili bir hücum oyunuyla sahada olmak ve maçı çevirmek” şeklinde ifadelerde bulundu.
‘EKSİKLERİNE RAĞMEN GÜÇLÜ GÖRÜNDÜ’
Nemzetisport, Türk Milli Takımı’nın güçlü bir performans sergilediğini vurguladı. “Vincenzo Montella, sakatlıkları nedeniyle sekiz kilit oyuncusunu sahaya süremedi. Arda Güler ve Merih Demiral sarı kart cezalısı, Yunus Akgün ve Mert Günok ise kadroda yoktu. Tüm bu eksikliklere rağmen Türkler kadro yapısı itibarıyla daha güçlü bir görüntü çizdi” ifadelerini kullandı. Ev sahibi takım, sert bir performans ve özveri sergileyerek işi zorlaştırdı.
Sports365, oyuna sonradan dahil olan İrfan Can Kahveci’nin attığı gol hakkında yorumda bulunarak, “Macar savunması kararsızdı; oyuna girdikten hemen sonra sağ alt köşeye şık bir gol attı. Macaristan Milli Takımı, İstanbul’da oynanan bu Milletler Ligi Elemeleri ilk maçında 3-1 mağlup oldu, ancak liderliğe kimin yükseleceği pazar günü Budapeşte’de oynanacak rövanş maçında belli olacak” dedi.
SZALAI VE DARDAI RÖVANŞTA YOK
Magyarnemzet, Macaristan Milli Takımı’nın oyuncu değişikliklerinin skora etkisi hakkında “Dominik Szoboszlai’nin İstanbul’da yedek oturması ve oyuna girenlerden memnun olmadığını düşünüyoruz. Szalai ve Bence Dardai gibi önemli isimlerin olmaması nedeniyle rövanş maçı Türkler için zor olacak” değerlendirmesinde bulundu.
Son olarak M4sport, Macaristan Milli Takımı’nın enerjisinin Türkiye’ye kıyasla düşük olduğunu ifade ederek, “Her iki takım da galibiyet için mücadele etti ve güzel aksiyonlar çıkardı. Tehlikeli paslar, müdahaleler ve şutlar sürekli birbirini takip etti, ancak savunmalar son anda uzaklaştırmayı başardı. Vincenzo Montella’nın ekibi, iki gol üstünlükle daha az risk aldı ve Macarlar, işleri düzeltmek adına yeterli enerjiye sahip değildi” yorumunu yaptı.
‘BİR MUCİZEYE İHTİYAÇ VAR’
Macar basını, takımın