Trump ve Netanyahu’nun Görüşmesi Yalanlandı

Eski ABD Başkanı ve kasımdaki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olan kişi, Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştüğü iddialarının asılsız olduğunu açıkladı. Trump, New Jersey eyaletinin Bedminster bölgesinde bir basın toplantısı düzenleyerek Netanyahu ile Gazze’de ateşkes ve esir takası konularında telefon görüşmesi yaptığına dair iddialara yanıt verdi. Trump, Netanyahu ile 26 Temmuz’da iki buçuk saat süren bir görüşme yaptığını belirtirken, o tarihten bu yana Netanyahu ile herhangi bir görüşme yapmadığını ifade etti. Trump, “Onunla konuşabileceğimi umuyorum ama o zamandan beri konuşmadım” şeklinde konuştu.
Netanyahu’yu ateşkes anlaşmasını kabul etmeye teşvik edip etmediğine yönelik soruya Trump, “Hayır, onu teşvik etmedim. O ne yaptığını biliyor. Onu bu işi bitirmesi için teşvik ettim” şeklinde cevap verdi.
Öte yandan, Trump ve Netanyahu’nun “Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşması”nı görüştüğü iddia edilmişti. ABD’nin Axios haber sitesi, önceki gün iki Amerikalı yetkiliye dayandırdığı haberinde, Trump ile Netanyahu’nun telefonda görüştüğünü iddia etmişti. Ancak, İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Netanyahu ile Trump arasında böyle bir görüşmenin gerçekleşmediği ve haberlerin asılsız olduğu belirtildi.