Yılın Futbolcusu Adayları Belli Oldu: Hakan Çalhanoğlu Da Listede!

France Football ve UEFA’nın birlikte düzenlediği organizasyonda Avrupa’da yılın futbolcusu belirlenecek. Geçen yıl performansıyla dikkat çeken 30 futbolcudan oluşan listede bir Türk futbolcu bulunuyor.
France Football dergisi tarafından 1956 yılından itibaren dağıtılan ödüle aday gösterilen futbolcular listesi geçtiğimiz günlerde açıklandı. 2003 yılından bu yana ilk kez Cristiano Ronaldo ve Messi’nin aday gösterilmediği listede A Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu da yer alıyor.
Bu yıl Ballon d’Or ödülü için aday gösterilen isimler arasında Bellingham, Ruben Dias, Phil Foden, Valarde, Erling Haaland, Toni Kroos gibi yıldızlar yer alıyor. Hakan Çalhanoğlu da İnter formasıyla aday gösterilen 30 oyuncu arasında bulunuyor. Ödül töreninde en iyi erkek-kadın futbolcu, en iyi erkek-kadın teknik direktör, en iyi kulüp ödülleri dağıtılacak. Ayrıca Trophy ve Kopa Trophy ödülleri sahiplerini bulacak.
Heyecanla beklenen ödül töreninden önce Marca, kazananın Vinicius Junior olacağını duyurdu. 24 yaşındaki Vinicius Junior, geçen sezon Real Madrid’de 39 maçta yer alarak 24 gol ve 9 asistlik performansıyla dikkat çekti.
Vinicius Junior, Real Madrid ile geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi, La Liga ve İspanya Süper Kupası’nı kazanmıştı. Bu yıl da Avrupa Süper Kupası’nı kazanan Vinicius Junior, Ballon d’Or ödülünü 28 Ekim Pazartesi günü Paris’te sahibi olarak alacak.
İşte Ballon d’Or adaylarının tablosu:
– Jude Bellingham (Real Madrid)
– Ruben Dias (Manchester City)
– Phil Foden (Manchester City)
– Federico Valverde (Real Madrid)
– Emiliano Martinez (Aston Villa)
– Artem Dovbyk (Girona/Roma)
– Erling Haaland (Manchester City)
– Nico Williams (Athletic Bilbao)
– Toni Kroos (Real Madrid)
– Granit Xhaka (Bayer Leverkusen)
– Vinicius Junior (Real Madrid)
– Mats Hummels (Borussia Dortmund/Roma)
– Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)
– Martin Odegaard (Arsenal)
– Dani Olmo (RB Leipzig/Barcelona)
– Rodri (Manchester City)
– Harry Kane (Bayern Münih)
– Declan Rice (Arsenal)
– Vitinha (PSG)
– Cole Palmer (Chelsea)
– Dani Carvajal (Real Madrid)
– Lamine Yamal (Barcelona)
– Bukayo Saka (Arsenal)
– Hakan Çalhanoğlu (Inter)
– William Saliba (Arsenal)
– Kylian Mbappe (PSG/Real Madrid)
– Lautaro Martinez (Inter)
– Ademola Lookman (Atalanta)
– Antonio Rüdiger (Real Madrid)
– Alejandro Grimaldo (Bayer Leverkusen)