İstiklal Marşı’na Saygısızlık: 2 Gözaltı!

Iğdır’da, 27 Ekim 2023 tarihinde oynanan TFF 1. Lig maçında Amed Sportif Faaliyetler ile Pendikspor karşı karşıya geldi. Bu karşılaşma, Amed Sportif Faaliyetler’in sahasının onarımda olması sebebiyle Iğdır Şehir Stadyumu’nda yapıldı. Ancak, maç öncesinde meydana gelen bir olay dikkatleri üzerine çekti.
TUSAŞ ŞEHİTLERİNE SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI ETKİNLİĞİ
Maç öncesinde, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi, Amed Sportif Faaliyetler ve Pendikspor takımları da TUSAŞ şehitleri için bir saygı duruşunda bulundu. Bunun ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin milli marşı olan İstiklal Marşı okundu. Ancak, bu etkinlik sırasında N.K. ve B.Y. isimli iki kişinin ayağa kalkmadığı iddiaları ortaya atıldı. Bu durum, hemen etraftaki diğer seyircilerin ve güvenlik güçlerinin dikkatini çekti.
Olay üzerine Iğdır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı güvenlik ekipleri, iki şüphelinin kentte yaşadığı tespitini yaptı. Hem kişilerin kimlikleri belirlendi hem de olayın ardından gereken yasal işlemler başlatıldı. Emniyet güçleri, N.K. ve B.Y.’yi gözaltına aldı ve gerekli incelemeleri yaptı.
Emniyette gerçekleştirilen işlemlerin ardından söz konusu iki kişi, adliyeye sevk edildi. Ancak, çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldılar. Bu olay, maddenin toplumsal algısı ve bireylerin milli değerlere olan saygısı konusunda tartışmalara yol açtı.