Okan Buruk: Zamanla Galatasaray’da yükseliş gelecek!

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, sezonun ilk bölümünü değerlendirdi. DHA’ya verdiği demeçte, takımın başlangıç performansı ve kadro uyumu hakkında önemli açıklamalar yaptı. Buruk, “Sezona iyi başlamadık. Bu durumu öngörebiliyorduk,” diyerek son sezonun uzunluğuna ve Avrupa Şampiyonası ile Copa America’nın, bazı oyuncuların geç katılmasına neden olduğunu belirtti. Yeni transferlerle birlikte hazırlık sürecinin yetersiz kaldığını ifade eden Buruk, “Hem bu oyuncuların hem de mevcut kadronun tam anlamıyla uyum sağlamadıkları bir dönemde önemli maçlar oynadık,” dedi.
‘Zamandan Faydalanma Gereği’
“Young Boys maçları, hem sonuç hem de oyun itibarıyla hazır olmadığımız karşılaşmalardı. Gerçekten kötü bir performans sergiledik,” diyen Buruk, bu durumun sezonun kötü başlangıcındaki etkenlerden biri olduğunu vurguladı. Buruk, takımın zamanla oturacağına ve form durumunun düzeleceğine inandıklarını belirterek, dışarıdan gelen tepkileri de kısmen anlamış olduğunu söyledi. “Kaybedince panik ve tepki olabiliyor. Bunu yadırgamıyorum. Ancak sezon ilerledikçe hedeflediğimiz noktalara ulaşabileceğimizi düşünüyorduk,” dedi. Buruk, Eylül ayından itibaren performanslarının yükselişe geçtiğini ve sonuç olarak Mayıs’ta şampiyonluk hedeflediklerini açıkladı.
Kırılan Rekorların Altında Ekip Ruhu Var
Buruk, Galatasaray’ın başarısının arkasında bir ekip çalışmasının bulunduğunu vurgulayarak, “Bu bir kolektif iş,” dedi. Teknik ekip ve oyuncuların yanı sıra, Florya’daki tüm çalışanların takıma büyük katkı sağladığını belirtti. Buruk, başkan ve yönetim kadrosunun da başarıda önemli bir role sahip olduğuna dikkat çekti ve “Son üç sezondur Galatasaray akımının büyüdüğünü ve çitanın yükseldiğini görüyorum,” şeklinde yorum yaptı. Galatasaray taraftarının sevgisi ve desteğinin de bu başarıda etkili olduğunu ifade etti.
Icardi ve Osimhen ile İlgili Açıklaamalar
Buruk, Mauro Icardi’nin takım için önemine de vurgu yaptı. “Icardi’nin olmaması bizim için ve taraftarımız için büyük bir boşluk,” diyen Buruk, Icardi’nin takımdaki ivmeyi yukarı çeken oyunculardan biri olduğunu belirtti. Ayrıca, Osimhen ile ilgili düşüncelerini de dile getirerek, “Osimhen’in bonservisini almak isterim. Hem teknik direktör olarak hem de taraftar olarak bu benim için önemli. Şu anda kendisi bizimle kiralık. Sezon sonuna kadar bizimle ve birkaç kez bu konuda bizle olmak istediğini belirtti,” dedi.
Osimhen’in transferi hakkında ekonomik açıdan da dikkatli hareket edilmesi gerektiğine değinen Buruk, bu tür konuların gündeme getirilmesinin doğru olmadığını söyledi. “Sezon boyunca Galatasaray Kulübü olarak bir karar verebiliriz, ancak bu konuşmalar için henüz çok erken,” şeklinde konuşan Buruk, Osimhen’in kafasını karıştırmamak gerektiğini vurguladı. Sonuç olarak Buruk, “Biz Osimhen’i almak istiyoruz ve yönetim de benzer düşüncelere sahip,” diyerek bu konunun sezon sonunda ele alınabileceğini belirtti.