Dünya

Sheinbaum: Meksika Körfezi Her Zaman Bizimdir!

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum’ın Açıklamaları

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, Ulusal Saray’da gerçekleştirdiği günlük basın toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump’ın Meksika Körfezi hakkındaki ifadelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sheinbaum, ABD’nin kıta sahanlığına karşılık gelen bölgeyi “Amerika Körfezi” olarak adlandırmasına karşı çıkarken, “Bizim için bu bölge hala Meksika Körfezi’dir ve tüm dünya için de böyledir” şeklinde konuştu. Bu ifade, Meksika’nın bu konuda sahip olduğu tarihsellik ve uluslararası tanınırlığı vurguladı.

Başkan Sheinbaum, ABD ile göçmenler konusunda hızlı bir diyalog süreci başlatmak istediklerini dile getirdi. Bu noktada, “Benim görevim, bu büyük halkın temsilcisi olmaktır. Dolayısıyla ABD ile ilişkilerimizde eşitlik temelinde hareket edeceğiz ve her zaman ABD’de yaşayan Meksikalıları savunmaya devam edeceğiz.” ifadeleriyle birlikte, iki ülkenin ilişkilerinin önemi üzerinde durdu. Sheinbaum, “Diyalog ve iş birliği için zamanın geldiğine inanıyoruz.” diyerek, iki ülke arasındaki iş birliğinin artırılmasına yönelik isteklerini vurguladı.

Ayrıca, Meksikalıların ABD ekonomisi için ne kadar önemli bir rol oynadığını belirten Sheinbaum, bu durumun Trump yönetimi tarafından da bilindiğinin altını çizdi. ABD’de yaşayan Meksikalıların, sadece sosyoekonomik açıdan değil, aynı zamanda kültürel açıdan da önemli bir katkı sunduğu gerçeği, toplantıda sık sık dile getirildi.

Sheinbaum’ın toplantısında, ABD’den sınır dışı edilecek Meksikalılara destek sağlamak için oluşturulan bir ekibin varlığına da dikkat çekildi. Bu ekibin 2 bin 610 hukuk uzmanı ve 1773 görevli içerdiği belirtilerek, Meksika hükümetinin bu süreçte gerekli tüm desteği sunma çabalarına vurgu yapıldı. Bu tür adımlar, Meksika’nın kendi vatandaşlarının haklarını koruma konusundaki kararlılığını gösteriyor.

Özetle, Claudia Sheinbaum, Meksika’nın bağımsızlığını ve egemenliğini korumak adına ABD ile eşitlik temelinde ilişkiler kurma ve Meksikalıların haklarını savunma konusunda kararlı bir duruş sergiliyor. Toplantının genelinde, Meksika ile ABD arasındaki ilişkilerin tarihsel ve stratejik önemi vurgulanırken, göçmenlerin durumu ve yasaların uygulanması konularındaki iş birliği isteği de ön plana çıktı. Sheinbaum’ın sözleri, Meksika’nın uluslararası düzeydeki konumunu güçlendirme ve yurttaşlarına yönelik koruma mekanizmalarını geliştirme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu