Gündem

ŞANTİYE ŞEFİ KENDİSİNİ STAJYER GİBİ HİSSETTİ

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesindeki Özlem Bayraktar Apartmanı, 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde yıkılarak 29 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili dava süreci devam ediyor. Binanın şantiye şefi olan Beyza Aygün Bağdatlı, yargılanma sürecinde şantiye şefliği tecrübesi olmadan çalıştığını savundu.

Raporlara göre, binanın yıkılmasıyla ilgili olarak müteahhit Kadir Atmaca da tutuklandı. Hazırlanan raporda, müteahhit, şantiye şefi, yapı denetim şirketi yetkilileri ve diğer sorumlu kişilerin kusurlu olduğu belirtildi.

Soruşturmayı tamamlayan savcı, tutuklu olan Kadir Atmaca ve diğer 6 kişi hakkında ‘Bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle dava açtı. Davanın ilk duruşması Beyza Aygün Bağdatlı’nın savunmasıyla başladı.

Bağdatlı, savunmasında stajyer gibi çalıştığını, şantiye şefliği tecrübesi olmadığı için işi kabul ettiğini ve yeni bilgiler edindiğini belirtti. Aynı zamanda müteahhit Kadir Atmaca’nın kendisine şantiye şefliği teklif ettiğini ve normalde şantiye şefinin sigortasının yapılıp maaşının ödenmesi gerektiğini ancak kendisiyle öyle bir anlaşma yapılmadığını söyledi.

Müteahhit Kadir Atmaca ise suçsuz olduğunu iddia ederek, binanın yapımında kusuru olmadığını savundu. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi ve masum olduklarını belirtti.

Mahkeme heyeti, tutuklu olan Kadir Atmaca’nın tutukluluk halinin devamına karar verirken, diğer sanıkların imzalarının Adli Tıp Kurumu’nda kontrol edilmesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu