Pentagon Ukrayna ile İstihbarat Paylaşımı Açıkladı

Pentagon Sözcü Yardımcısı Singh, bir basın toplantısında Ukrayna’nın Kursk’taki askeri faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Singh, ABD’nin Ukrayna ile istihbarat paylaşımı yaptığı konusundaki soruya, “Ukraynalılarla herhangi bir istihbarat paylaşımını tartışmayız ancak ilişkimiz var. Ancak kamuya açık olarak söylediklerimizin dışına çıkmayacağım. Ayrıca, Ukraynalılara destek vermek için işbirliği yapmaya devam ediyoruz.” şeklinde yanıt verdi.
Ukrayna’nın Kursk’teki amaçları konusunda daha net bilgilere ulaştıklarını belirten Singh, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Ümerov’un görüşmesi sonrasında durumun daha açık hale geldiğini ifade etti.
Singh, açıklamalarına şöyle devam etti: “Başkan Zelenski’nin Kursk operasyonundaki hedeflerine ilişkin konuşmasını görmüşsünüzdür, bu yüzden fazla detay veremem. Bakan Austin, Bakan Ümerov ile yaptığı görüşmede Ukraynalıların neyi hedeflediğini daha iyi anladı. Ancak başka detaylar veremem, evet, hafta sonunda durum biraz daha netleşti. Ukraynalıların faaliyet gösterdiği yer hala Rus güçlerinin ateş açtığı sınır ötesi bölge. Yani hala belirlediğimiz politika doğrultusunda hareket ediyorlar.”