Gündem

Erdoğan’dan Ankapark ve Maliyeti Hakkında Çarpıcı İtiraf

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi belediyeler tarafından düzenlenen konserler için sanatçılara ödenen rakamlar hakkında, “Bunlar ufak rakamlar değil, hesabını vermeleri lazım” şeklinde bir yorumda bulundu. Bu açıklama, şehir yönetimleri arasında yaşanan tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı. Ancak, bu açıklamanın yanı sıra Ankara’daki Ankapark’ın durumu dikkat çekiyor.

Ankara’nın göbeğinde, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) döneminde inşa edilen ve toplamda 801 milyon dolar harcanarak kurulan Ankapark, şu anda bir enkaz görüntüsü sergilemekte. Ankapark’ı işletmek için bir firma bulmakta zorluk yaşandı ve gelen müşteri sayısının yetersizliği nedeniyle işletme iflas etti. Şu anki Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, devraldığı bu enkazı çevre dostu bir yeşil alan ve ücretsiz bir park haline getirmeye yönelik çalışmalar yürütmekte.

DEVASA ZARAR

Ankapark için harcanan paralar arasında dikkate değer ve düşündürücü kalemler yer almakta. Örneğin, dinozor heykellerine 4.7 milyon dolar; jet skilere 33 milyon 286 bin lira; plastik çiçeklere 1.8 milyon dolar; giriş kapısına 14 milyon 548 bin dolar; canlı bitkilere ise 16 milyon 201 bin dolar gibi astronomik rakamlar ödenmiş. Bunun yanı sıra, uçan ada için 8 milyon 194 bin dolar, hız treni için 12 milyon 475 bin dolar, müzikli fıskiye için 14 milyon 822 bin dolar, otorobot gösteri binası için 6 milyon 166 bin dolar ve Küçük Türkiye Roller Coaster’ı için de 14 milyon 545 bin dolar harcandı.

Parsel Parsel Satış Açıklanmadı

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2015 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i sert bir şekilde suçlayarak “FETÖ’ye parsel parsel arsa sattığını” iddia etti. Ancak bu ağır suçlamanın ardından herhangi bir hukuki işlem veya takip gerçekleştirildiği görülmedi. 25 yıl aralıksız belediye başkanlığı yapan Gökçek, 2017 yılında istifa ettirildi fakat bu döneme dair soru işaretleri hala gündemdeki yerini korumakta.

Teleferik Enkaza Döndü

Melih Gökçek’in 2013 yılında 51 milyon liraya (o günkü kurla yaklaşık 29 milyon dolar) yaptırdığı Şentepe-Yenimahalle teleferik hattı, yüksek maliyetleri nedeniyle her ay 9,5 milyon lira zarar etmekteydi. Zamanla yeterince kullanılamadığı ve bakım sözleşmesi sona erdiği için arızalara müdahale de zor hale gelince, bu teleferik hattı kapatıldı. Yatırım için harcanan 51 milyon lira ise kaybolmuş oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu