Lübnan kaynaklı üç insansız hava aracı, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun Kayserya’daki özel tatil konutunu hedef aldı. İsrail Başbakanlık Ofisi saldırıyı doğruladı ancak Netanyahu ve ailesinin evde olmadığı belirtildi.
İsrail Ordusu, Lübnan’dan fırlatılan iki İHA’nın düşürüldüğünü ve birinin Kayserya’daki bir yapıya isabet ettiğini bildirdi. İsrail Haber Ajansı Ynet, kasabada bir patlama sesi duyulduğunu aktardı.
Kayserya, iş insanları ve politikacıların yaşadığı, askeri üslerin ve petrol rafinerelerinin bulunduğu stratejik bir bölgedir. Bölge sakinleri, İHA saldırısı sırasında Netanyahu’nun evinin çevresinden patlama sesi duyduklarını ve helikopterler gördüklerini belirtirken, İsrail Ordusu bölgeyi abluka altına aldı ve medyaya sıkı bir sansür uyguladı.
Kayserya’da herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmezken, Galile ve Hayfa bölgelerindeki benzer saldırılarda en az 5 kişinin yaralandığı İsrail medyası tarafından aktarıldı. İsrail Ordusu, son bir saat içinde İsrail’in kuzeyine en az 50 roketin atıldığını duyurdu. Hizbullah’ın farklı hedeflere eş zamanlı olarak İHA ve roket fırlatma yöntemini kullandığı ifade ediliyor. Bu yöntemin radar ve erken uyarı sistemlerini etkisiz hale getirdiği ve Hizbullah’ın tespit edilmemesi için tercih ettiği düşünülmektedir.
Kaynak: Anka