Ekonomi

Mopaş Halka Arzıyla Yatırımcılarla Buluştu!

Mopaş, Borsa İstanbul AŞ ile gerçekleştirdiği gong töreni ile halka arz sürecini resmen başlattı. Bu anlamlı törene, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun’un yanı sıra Mopaş Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ferşat Narman, Mopaş Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hacı Mustafa Narman, Mopaş yönetim kurulu üyeleri Hacı Dursun Narman, Nedim Kurt, Bedrettin Demirer ve Murat Narman katıldı. Ayrıca, İnfo Yatırım Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Gökalp ve İnfo Yatırım Genel Müdürü Tarkan Akgül de törende hazır bulundu.

Törende konuşan Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Mopaş’ın gıda perakendeciliğindeki birikimi, çıkardığı markalar, sektör içerisindeki konumu ve oluşturduğu mağaza zincirleri ile tüketicilere ulaştığını vurguladı. Ergun, “Bugün borsamızda işlem görmeye başlayarak yatırımcılarla buluşacaktır. Bunda hedefimiz, şirketin büyümesini sağlamak ve yatırımlarını finanse etmenin yanı sıra, kurumsallaşma ve tanınırlık gibi konularda önemli bir adım atmaktır. Bu halka arzın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Mopaş Marketçilik’e ‘borsamız ailesine hoş geldiniz’ diyor, sermaye piyasalarına hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

– “Türkiye ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamaya devam edeceğiz”

Mopaş Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hacı Mustafa Narman, halka arzın şirketin sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda attığı önemli bir adım olduğunu ifade etti. Narman, “Halka arzı, Mopaş ailesine katılan yeni ortaklarımız ile birlikte daha da güçlenen kurumsal kimliğimizin, şeffaflık ve güvene dayalı gelecek vizyonumuzun bir parçası olarak değerlendiriyorum. Yatırımcılarımıza duydukları güven için teşekkür ediyorum. Bu önemli adım, geleceğe dair umudumuzu artırırken motivasyonumuzu da güçlendiriyor.” dedi.

Narman, halka arzdan elde edilecek geliri, yeni mağaza açılışları, mevcut mağazaların yenilenmesi ve teknolojik altyapının geliştirilmesi gibi projelerde kullanmayı planladıklarını belirtti. 2025 yılına kadar en az 10 yeni mağaza açmayı ve bu süreçte 200 ila 250 yeni çalışan istihdam etmeyi hedeflediklerini aktardı. Narman, “Organik büyümenin yanı sıra sektörde oluşabilecek fırsatları değerlendirerek inorganik büyüme de hedeflerimiz arasında.” diye ekledi.

Hedeflerinin sadece yeni mağazalar açmakla sınırlı olmadığını ifade eden Narman, sağladıkları finansmanın marka bilinirliği ve prestijin artmasına katkıda bulunacağına inandığını belirtti. Dijitalleşme yatırımları üzerine de eğileceklerini ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak taze ürün odaklı yaklaşımlarını koruyacaklarını söyledi. Böylelikle sektördeki paylarını artırma hedefinde olduklarını dile getirdi.

– “236 bin 844 yatırımcıya dağıtım yapıldı”

İnfo Yatırım Genel Müdürü Tarkan Akgül, Mopaş paylarının halka arzı ile ilgili olarak toplamda 236 bin 844 yatırımcıya dağıtım yapıldığını açıkladı. Akgül, “Halka arz sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, sermaye piyasalarının gücünü arkasına alarak Mopaş’ın gelecekte yeni yatırımlar ve projeler ile başarılı olmaya devam edeceğine inanıyoruz. İnfo Yatırım olarak, başarılı şirketlerin halka arzlarına aracılık etmeye, yatırımcı sayısını artırmaya ve sermaye piyasalarının büyümesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu