Siyaset

Kıbrıs için işbirliği ve gelişim vurgusu

Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirdikleri görüşmeye dair önemli bilgiler paylaştı. Bu görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel gelişmelerin ele alındığını belirten Yılmaz, KKTC’nin kalkınması ve Kıbrıs Türkü kardeşlerin refahı için süregelen projelerin üzerinde yoğunlaştıklarını ifade etti.

Açıklamasında, ‘2024 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’ çerçevesinde gerçekleştirilen projelerden de bahsetti. Özellikle geçtiğimiz ay açılışı yapılan 24 Aralık 1963 tarihli Girne Asker Hastanesi gibi yatırımların, Kıbrıs Türkü’nün yaşam standartlarını yükseltme açısından büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, dijital dönüşüm, enerji arz güvenliği ve altyapı projelerinin de öncelikli gündem maddeleri arasında yer aldığını açıkladı.

Cevdet Yılmaz, Kıbrıs meselesinin milli bir dava olduğunu hatırlatarak, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın 2 devletli çözüm vizyonunu güçlü bir şekilde desteklediklerini belirtti. Bu bağlamda uluslararası toplumu KKTC’yi tanımaya davet ettiğini ifade eden Yılmaz, Kıbrıs Türkü kardeşlerinin haklarını savunmaya kararlı olduklarını ve KKTC’nin gelişerek güçlenmesine yönelik iş birliğini sürdüreceklerini dile getirdi. Yılmaz, ayrıca Başbakan Ünal Üstel’e kendilerini kabul ettiği için teşekkür ediyor ve bu vesileyle tüm Kıbrıs Türkü kardeşlerine sevgi ve muhabbetlerini iletiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu