Site icon Omedyam

İstanbul’da 94 Şüpheliye Terör Operasyonu!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden halkı sokağa çağırarak panik ve korku yaratan provokatif paylaşımlar yapan 94 şüphelinin kimliğini belirledi. Bu doğrultuda, şüphelilerin ikametlerine yönelik olarak 19 Mart ve 20 Mart tarihlerinde operasyonlar düzenlendi. Yapılan operasyonda, toplamda 58 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin ev adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda, 500 gram bonzai isimli uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonlar sırasında, öğrenci yurdu olarak gösteren 18 şüphelinin ikamet adreslerinde bulunmadığı, ayrıca evlerinde yakalanamayan 18 şüphelinin olduğu öğrenildi. Böylece toplamda 36 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Bugün adliyeye sevk edilen 58 şüpheli arasında, 18 yaşından küçük olan 2 kişi, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Diğer 56 şüphelinin ise ifadeleri alındı ve bunlardan 36’sı adli kontrol kararı talebiyle mahkemeye sevk edilirken, 20 kişi tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine yönlendirildi.

Exit mobile version