Çocukların Silah Oyunları Mahalleyi Korkuttu!

Olay, geçtiğimiz günlerde Malkoçoğlu Mahallesi’nde yer alan boş bir arazide meydana geldi. Öğle saatlerinde beş çocuk, bu arazide video çekmek üzere bir araya geldi. Oyun oynadıkları sırada içlerinden biri, yanında bulunan silahı çıkararak diğer arkadaşlarına doğrulttu. Bu esnada, bir başka çocuk da olan biteni cep telefonu kamerasıyla kaydetmeye başladı. Gençlerin bu ürkütücü davranışları, çevredeki mahalle sakinleri tarafından endişeyle izleniyordu.
ATEŞ ETMEYE BAŞLADILAR
Silahı eline alan çocuk, kısa sürede havaya ateş etmeye başladı. Gruptaki başka bir çocuk, bu esnada arkadaşının elindeki silahı alarak uzun bir süre incelemekle meşguldü. Geri aldığı silahla, bir kez daha havaya ateş eden çocuk, durumun ne kadar tehlikeli olduğunu belki de tam olarak kavrayamıyordu. Bu sırada, çevredekiler olayı kaygılı bakışlarla izleyerek, durumu polise bildirdi. Polisin gelmesiyle birlikte, çocuklar olay yerinden kaçarak uzaklaştılar. Çocukların nereden buldukları öğrenilemeyen silah, durumu daha da endişe verici hale getirdi.
Mahalle sakinlerinin cep telefonlarıyla kaydettiği bu olay, bölgedeki güvenlik konularını bir kez daha gündeme getirdi. Silahların ve tehlikeli maddelerin çocukların eline geçmesi, ciddi sonuçlar doğurabilir. Bu tür olaylar, sadece olay anındaki riskleri değil, aynı zamanda çocukların psikososyal gelişimi üzerinde de olumsuz etkiler yaratabilir. Malkoçoğlu Mahallesi’nde yaşanan bu durum, çocukların oyun oynarken, nasıl bir ortamda bulunduklarını ve çevrelerindeki tehlikeleri ne derece fark ettiklerini sorgulamaya yöneltti.