Gündem

İmamoğlu’na Başsavcıya Tehdit Suçlaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik kullandığı sert sözler nedeniyle 20 Ocak 2025 tarihinde bir soruşturma ile karşı karşıya kalmıştır. İlgili konu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “Ekrem İmamoğlu hakkında, katıldığı bir programda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesini tehdit eden sözleri dolayısıyla Tehdit ve Terörle Mücadelede görevli kişileri hedef göstermek suçlarından resen soruşturma başlatılmıştır” denildi.

İmamoğlu, 20 Ocak’ta gerçekleşen “Ülke Politikaları Vakfı Modern Hukuk ve Yargının Siyasallaşması” isimli bir panelde başsavcı hakkında etkileyici bir konuşma yapmıştır. İmamoğlu’nun konuşmasında, “Bak başsavcı, sana söylüyorum. Sana hiçbir faydamız olmaz senin zihnin çürümüş de… Biz var ya senin evlatlarını bile bu muamelelerden kurtarmak için seni yöneten aklı bu milletin zihninden söküp atacağız” şeklindeki ifadeleri dikkat çekmiştir. Bu sözler, başsavcı Akın Gürlek için ciddi bir tehdit olarak algılanmıştır.

İddia: İmamoğlu İfade Vermeye Davet Edilecek

İmamoğlu hakkında başlatılan soruşturmanın ardından, gazeteci İsmail Saymaz tarafından dikkat çeken bir iddia ortaya atılmıştır. Saymaz, “Tehdit ve terörle mücadelede görev olan kişileri hedef göstermek” suçlamalarıyla İmamoğlu’nun bu hafta ya da en geç bir hafta içerisinde ifadeye davet edilmesinin beklendiğini ifade etmiştir. Bu durum, kamuoyunun oldukça ilgisini çekmiştir.

İmamoğlu’nun Açıklamaları ve Siyasi Gelişmeler

Gazeteci İsmail Saymaz, halktv.com.tr’de yayımladığı yazısında İmamoğlu’na yönelik başlatılan soruşturmaya dikkat çekerken, durumu siyasi bir mesaj olarak değerlendirmiştir. Saymaz, “Özel’in İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek aleyhindeki sözleri içeren videoyu paylaştığı için soruşturma açılmıştı. Bu, öncelikle Özel’e bir mesajdır. Dokunulmazlığın olmasa sana da gelecektik” ifadelerini kullanmıştır. Ayrıca, İmamoğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde ve kamuoyunda yarattığı etkiyi artırdığına dikkat çekmiştir.

İmamoğlu’nun Gürlek’e yönelik eleştirilerini yaptıktan sadece 80 dakika sonra aleyhine soruşturma açılması, siyasi atmosferi daha da gerdiği gözlemlenmiştir. Saymaz, İmamoğlu’nun konuşmasının ardından başsavcıya karşı yürütülen soruşturmanın CHP’nin toparlanması açısından da önemli bir aşama olduğunu belirtmiştir. Bu şekilde, partinin iç çekişmelerinin bir nebze olsun erteleyebildiği yorumları yapılmaktadır.

Özetle, İmamoğlu’nun sözleri ve sonrasında gelişen olaylar, sadece şahsi bir mesele olmaktan çıkıp, Türkiye’nin genel siyasi dinamikleriyle de yakından ilişkili hale gelmiştir. Her iki tarafın vereceği tepkiler ve sonuçları, önümüzdeki günlerde Türk siyasetini şekillendirebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu